Sentatorul clujean Alin Tişe cere Guvernului Ponta să prezinte public proiectul regionalizării şi să-l supună dezbaterii publice astfel încât autorităţile locale să nu fie împovărate mai mult din punct de vedere financiar.

Vicepreşedintele PDL este de părere că la ora actuală proiectu regionalizării a fost transformat într-un joc de bingo între Victor Ponta şi Crin Antonescu.

“Nu se discută despre substanţa procesului de regionalizare, iar PDL cere ministului Dragnea să prezinte public acest proiect şi să-l aducă în Parlament pentru a putea fi dezbătut. Proiectul de descentralizare care ni s-a prezentat pe sub masă se referă doar la cine conduce o instituţie preluată de la un minister. Nu vorbeşte despre transferul de fonduri sau cum se va modifica circuitul administativ. Descentralizarea este doar o componentă a reformei administrative. Trebuie să fie discutat la nivel naţional şi despre modificări pe care le putem aduce comunelor, despre problemele comunităţilor locale. Ei discută doar de şefii instituţiilor, nu discută despre influenţa acestor decizii asupra oamenilor. Un capitol important este legat de domeniul financiar, cum se poate realiza fără împovărarea autorităţilor locale? Spun asta deoarece din cele aproximativ 3600 de primării din ţară, 2000 sunt în incapacitate să funcţioneze fără ajutor de la Consiliul Judeţean”, a declarat astăzi Alin Tişe.