Guvernul Ponta pregăteşte intervenţii în forţă împotriva manifestaţiilor pe tema mitingurilor din ultima perioadă: cele anti Roşia Montană şi cele împotriva explorării gazelor de şist. „Dacă Jandarmeria Română va interveni în forţă, guvernul USL trebuie să îşi prezinte demisia”, spune senatorul clujean Alin Tişe.

„Cert este faptul că Guvernul vrea să interzică adunările publice. Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat după manifestaţiile din ultima perioadă că nu mai vrea mitinguri. El a adăugat că nu s-a aplicat legea până la capăt, protestele ilegale trebuie să înceteze, iar organizatorii trebuie să respecte legea de voie sau de nevoie. Mai mult, Ministrul vrea monitorizarea tututor mitingurilor şi traseelor acestora, ordonând aceasta la videoconferinţa cu prefecţii şi reprezentanţii Jandarmeriei.

Privind retroactiv, premierul Ponta a declarat într-o emisiune pe un post de televiziune, că la Pungeşti, jandarmii au intervenit să apere o proprietate privată a Chevron şi că au procedat corect. Ne întrebăm de ce Jandarmeria apără o proprietate privată şi de ce nu apară toate proprietăţile private din România? Dacă manifestanţii din Bucureşti sau cei de la Pungeşti au încălcat legea până acum, de ce jandarmii încalcă şi ei legea?”, precizează Tişe.