Traficul auto de azi dimineata de pe strada Mehedinti a batut toate recordurile. Autobuzul Ratuc a parcurs distanta dintre statia de plecare de la Biserica Ortodoxa de pe strada Mehedinti pana la intersectia cu strada Izlazului in 27 minute. Da, 27 minute (8:28 AM – 8:55 AM) au durat sa parcurga aproximativ 1,1km in timp ce estimarea hartilor online este ca un automobil parcurge aceasta distanta in 2 minute, iar mersul pe jos dureaza 9 minute.

 

Aceasta nu a fost o zi ploioasa, a fost doar o zi in care cei de pe Mehedinti au iesit cu masinile din parcari. Coada se intindea de la intersectia cu strada Izlazului pana la blocul D7 de pe strada Mehedinti, o distanta de 650m.

 

Primaria a ales sa desfiinteze sensul giratoriu „experimental” de la intersectia strazii Mehedinti cu strada Campului la sugestia domnilor cu vile de pe strada Campului care erau deranjati deoarece trebuiau sa stea la coada dimineata aproximativ 2-3 minute. La schimb, acum cei de pe Mehedinti pot sta blocati la coada timp de 27 de minute. Pe pagina http://domnuleprimar.ro/ primaria explica justetea desfiintarii sensului giratoriu deoarece strada Mehedinti are doua iesiri pe cand cei de pe strada Campului au o singura iesire, deci trebuie sa aiba prioritate si sa nu stea la coada.

Sensul giratoriu de la intersectia strazilor Mehedinti cu Campului a fost foarte bun deoarece cei de pe strada Mehedinti lasau loc de trecere automobilelor dinspre strada Izlazului care se deplasau spre capatul strazii Campului, astfel ca in medie treceau 1-2 masini de pe strada Mehedinti si una de pe strada Campului, un numar destul de echilibrat de masini, avand in vedere ca totusi multi mai multi locuitori sunt pe strada Mehedinti decat pe strada Campului. Acum sensul este desfiintat si cei de pe strada Campului au prioritate, iar cei de pe strada Mehedinti privesc la ora de varf cum nu se poate iesi de pe Mehedinti.

Replica primariei este cu ata mai ciudata incat a uitat sa precizeze ca singura iesire de pe strada Mehedinti este de fapt inspre dreapata, spre intersectia cu strada Campului, astfel ca din orice directie vin cei de pe strada Mehedinti ajung tot in acelasi punct care este foarte aglomerat la ora de varf.

 

Primaria noastra ramane insensibila la adevaratele necesitati ale cetatenilor de rand. Construiesc ziele acestea un nou parking pe strada Merhedinti insa conditiile de trafic de la orele la care oamenii merg la lucru sunt infernale. Acest parking are toate sansele sa se numeasca cimitir de masini, o parchezi masina si acolo o lasi.

Strada Mehedinti de exemplu nu are legatura cu strada Parang, un astfel de pasaj ar fi foarte util pentru toti cei care ar dori sa ajunga direct la Colina inspre Polus sau cartierul Grigorescu. Exista loc intre blocurile de pe strada Parang pentru un astfel de pasaj, doar ca nimeni nu vrea sa il construiasca.

 

Cetatenii orasului au nevoie de un trafic civilizat, de rute alternative, nu doar de parcari.

Parcarile trebuiesc construite cu bun simt, nu cu rampe prea abrupte, sau lipite de blocurile vecine asa cum se construieste zilele acestea noua parcare pe strada Mehedinti. Sa mentinionam si mizeria facuta de noroiul masinilor care intra si ies d epe santierul noii parcari. O totala lispsa de respect fata de cetateni.

 

Pe cand oare vor primi si cetatenii acestui oras un minim de respect si bun simt, cu proiecte realizate cu adevarat in interesul cetatenilor?

 

Autobuzul pe strada Mehedinti este foarte util, speram ca tot mai multi locuitori il vor folosi si vor renunta la automobile, insa raman foarte multi care au masina si au nevoie sa merga cu ea prin oras asa ca au nevoie de rute alternative si drumuri cu prioritate acolo unde este necesar.

Mentionam ca niciodata nu a fost politia rutiera,  sau politia primariei prezenta sa descongestionee traficul de pe strada Mehedinti.

NapocaNews