Universitatea Babeş-Bolyai va organiza, în anul 2015, ce-a de-a XIII-a ediţie a conferinţei internaţionale „European Culture”, decizia fiind luată ca urmare a prezenţei delegației UBB la Barcelona, cu prilejul celei de-a XII-a ediţii a acestei manifestări, desfăşurată în perioada 24-26 octombrie.

Pentru această nominalizare, universitatea clujeană a avut competitori de renume, precum Universitățile din Utrecht, Marsilia sau Sofia.

„Faptul că UBB a fost acceptată ca organizator al ediției din 2015 a conferinței internationale “European Culture” constituie, pentru UBB, un semn al recunoașterii științifice, o apreciere a excelenței didactice, a multidisciplinarității și multiculturalității în această zonă a europenismului. Este însă și o mare provocare pentru noi, întrucât la Cluj-Napoca, peste doi ani, vor fi prezenți sute de cercetători de mare valoare”, a afirmat rectorul UBB, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, cel care a condus delegația clujeană de la Barcelona.

Prezent la eveniment, decanul Facultății de Studii Europene din cadrul UBB, prof. univ. dr. Nicolae Păun, a precizat că discuțiile privind organizarea la Cluj-Napoca a acestei prestigioase manifestări au început după anul 2000 și au fost unele extrem de temeinice.

El se arată convins că prezența, la Cluj-Napoca, în anul 2015, a peste 400 de cercetători va fi un real succes, astfel încât conferința să devină un loc de întâlnire tradițional al europenismului.

“Europen Culture” Conference a fost inițiată în 1990 de către prof. univ. dr. Enrique Banus și este organizată cu o periodicitate de doi ani.