Forul european doreste sa schimbe total sistemul fotbalul international – vor sa creeze un sistem inovator care sa inlocuiasca partidele amicale!

UEFA schimba fotbalul! Nu vor mai exista partide amicale intre echipele nationale! Nations League, concurent pentru Champions League si Europa League! Cu cine ar juca Romania:
Englezii de la Guardian dezvaluie ca UEFA vrea sa lanseze o noua liga pentru echipele nationale! Nations League va inlocui partidele amicale si vor fi implicate toate cele 54 de tari membre! Inainte de Congresul UEFA de la Dubrovnik de luna trecuta, cei de la UEFA au lansat ideea, urmand ca aceasta sa fie examinata mai atenta inainte sa se decida daca va fi adoptata.

Noul concept ar urma sa vada toate tarile din Europa impartite in 9 divizii in functie de rezultatele obtinute, urmand sa existe promovare si retrogradare dupa fiecare runda de meciuri. Castigatoarea primei divizii ar devenit campioana Nations League si ar incasa un premiu substantial, in timp ce ultima clasata din fiecare divizie ar fi inlocuita de castigatoarei celei din divizia inferioara.

De asemenea, cei de la UEFA ar dori sa introduca incepand cu 2014 ‘saptamana de fotbal’, in care meciurile de calificare sa aiba loc pe parcursul a 6 zile, astfel urmand sa creasca numarul de oameni care se uita la meciuri.

„Succesul Champions League a inspirat deja la crearea Europa League. Acest lucru este ceva la care incearca sa inspire si crearea Nations League. Dar au existat linii politice clare de la toate cele 54 de federatii ca ar trebui sa se concentreze pe aspectul competitiv al fotbalului. Toate tarile ar trebui sa aiba sanse egale” a spus presedintele federatiei norvegiene, Yngve Hallen.

Reprezentatul suediei, Karl-Erik Nillson, a declarata la randul lui: „S-a stabilit ca este greu sa atragi interes pentru meciuri amicale. Din 2020 s-a discutat posibilitatea de a combina meciurile traditionale de calificare cu un format nou in loc de meciurile amicale, pentru a mari interesul” a spus acesta.

Federatiile mai dificil de convins sunt cele ale tarilor de top care ar trebui sa renunte la posibilitatea de a juca partide de interes cu marile echipe din America de Sud

Daca sistemul ar porni de acum, cam asa ar arata cele 9 divizii:

Prima divizie: Spania, Germania, Olanda, Italia , Anglia, Portugalia
A 2-a divizie: Rusia, Grecia, Croatia, Suedia, Franta, Bosnia-Herzegovina
A 3-a divizie: Ucraina, Danemarca, Elvetia, Belgia, Ungaria, Cehia
A 4-a divizie: Irlanda, Serbia, Norvegia, Slovacia, Turcia, Israel
A 5-a divizie: Slovenia, Austria, Romania, Muntenegru, Polonia, Finlanda
A 6-a divizie: Scotia, Armenia, Bulgaria, Letonia, Estonia, Belarus
A 7-a divizie: Tara Galilor, Irlanda de Nord, Albania, Islanda, Lituania, Macedonia
A 8-a divizie: Georgia, Moldova, Azerbaijan, Luxemburg, Cipru, Kazakhstan
A 9-a divizie: Liechtenstein, Insuele Feroe, Malta, Andorra, San Marino,Gibraltar

Sursa: Pro Sport