Un mic avion ce transporta 14 persoane a dispărut după ce a decolat luni dimineaţă din oraşul turistic Loreto pe coasta pacifică a Mexicului, într-o zonă afectată în prezent de intemperii, au anunţat autorităţile locale.

„Ştim că aveau combustibil pentru două ore de zbor, însă am pierdut contactul cu avionul şi nu avem nicio ştire din partea lor”, a declarat Eduardo Avalos, subdirector al transporturilor din statul California Inferioară unde este situat Loreto.

Avalos a declarat că aparatul a decolat la ora locală 09:01 (18:01, ora României) de la Loreto cu destinaţia Ciudad Constitucion, din acelaşi stat, unde trebuie să aterizeze la o jumătate de oră mai târziu.

Până în prezent nu a fost comunicată lista pasagerilor aflaţi la bordul acestui avion al companiei Guerrero, care efectua zboruri charter în California inferioară şi statele vecine din nord-vestul Mexicului.

Statul California inferioară este în prezent lovit de ploi puternice provocate începând cu duminică seară de Octave, o furtună tropicală situată luni la ora 15:00 GMT în largul oceanului Pacific, la aproximativ 400 de kilometri de coastă.

Această zonă este de asemenea afectată de o altă furtună tropicală formată luni în Pacific, nu departe de Octave, un fenomen apreciat „foarte rar” de către autorităţi.

Sursa: Mediafax