Un nou pas spre maghiarizarea Clujului. La Cluj-Napoca va fi inaugurat, vineri, noul sediu al Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Sapientia. Investiţia se cifrează la circa cinci milioane de euro, şi a fost suportată în mare parte de Guvernul de la Budapesta.

Decanul Facultăţii, Tonk Marton, a declarat că instituţia pregăteşte trei sute de studenţi maghiari în mai multe specializări, printre care ştiinţa mediului, fotografie, cinematografie, media, drept, relaţii internaţionale şi studii europene.

Facultatea dispune de două clădiri cu opt, respectiv şase etaje, în care au fost amenajate laboratoare, opt săli de curs, o bibliotecă, un studio TV şi un amfiteatru de circa 200 de locuri.

La ceremonia de inaugurare a noului sediu al Facultăţii de Ştiinţe şi Arte va participa şi vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, care în declaraţiile sale publice militează pentru independenţa Ţinutului Secuiesc şi protectorat al Ungariei asupra Transilvaniei, ca prim pas spre dezmembrarea României.

NapocaNews, Foto: Radio Cluj