De mai bine de 15 ani s-a pus la cale afacerea penală Roşia Montană pentru jefuirea celui mai mare şi bogat zăcământ din lume în aur, argint şi metale rare, prin dinamitare, cianurare şi producerea unui genocid în Munţii Apuseni. De asemenea, în ultimii 5 ani a început o altă afacere penală vizând exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică în toate judeţele României, urmată de un genocid la nivel naţional.

Niciodată în Istoria sa de peste 12.000 de ani, Poporul Român, Adevăratul Popor Ales, nu a fost într-un pericol mai mare ca în aceşti ani în Grădina Maicii Domnului ! Asasinii economici şi asasinii politici, oameni fără Dumnezeu, au pus la cale şi desfăşoară cel mai mare Holocaust din istoria omenirii împotriva Poporului Român şi caută pe toate căile şi prin toate mijloacele, să şteargă România de pe harta Europei !

În faţa acestor pericole uriaşe şi acţiuni diabolice ale asasinilor economici şi asasinilor politici străini şi autohtoni, cetăţenii români constată că nu sunt apăraţi de autorităţile Statului Român şi de aleşii lor în Parlament, Consilii judeţene şi locale. În acelaşi timp, câinele de pază al democraţiei (presa) a fost “otrăvit” cu dolari şi euro cu ocazia sponsorizărilor. Cele mai multe posturi de televiziune şi radio, inclusiv cele publice, precum şi majoritatea publicaţiilor au fost “cumpărate” de R.M.G.C. şi ascund opiniei publice adevărul despre afacerea penală, genocidul şi dezastrul ecologic pregătit în Munţii Apuseni. Se ştie că, în Roşia Montană au fost cumpărate de R.M.G.C. multe case şi terenuri de la localnici. Pe ele au pus nişte panouri pe care scrie: “Proprietate a R.M.G.C.”. Pentru corecta informare a opiniei publice ar trebui ca C.N.A. să oblige posturile de televiziune să scrie şi să apară precizarea :”Post sponsorizat de R.M.G.C.”. De asemenea, publicaţiile centrale şi locale care au fost sponsorizate de R.M.G.C. ar trebui să înscrie această informaţie sub titlul lor.

Mai ales în această toamnă realizează cetăţenii români că au fost lăsaţi fără apărare de instituţiile Statului Român şi de aleşii lor în Parlament, la Primării şi în Consiliile judeţene.

În urma dezvăluirilor senzaţionale făcute la posturile de televiziune “NAŞU TV” şi “REALITATEA TV”, precum şi în ziarul “COTIDIANUL” şi unele publicaţii judeţene, în legătură cu Roşia Montană, gazele de şist, retrocedările ilegale, privatizări frauduloase, exproprierile care sunt puse la cale etc, este evident că în toate cazurile au avut loc acte de mare corupţie la toate nivelurile, în care au fost implicate foarte multe persoane. Autorităţile Statului Român ştiu şi au informaţii în legătură cu numeroasele infracţiuni pe aceste teme, dar…nu acţionează. Foştii şi actualii senatori şi deputaţi, în marea lor majoritate, au obţinut numeroase informaţii în legătură cu faptele penale care au avut loc pe temele: privatizarea PETROM şi B.C.R., Roşia Montană, gazele de şist, retrocedările ilegale etc dar…nu acţionează. În aceiaşi situaţie se află Guvernul, Serviciile Secrete, Parchetele şi Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.). Nici ele nu acţionează pentru respectarea legii şi apărarea Interesului Naţional ! De ce ? Au fost corupţi şi şefii acestora ?

Primarii şi consilierii locali din Roşia Montană şi localităţile din apropierea celei mai vechi exploatări miniere din lume ştiu multe despre acţiunile ilegale ale R.M.G.C., inclusiv despre sponsorizarea P.U.G.-urilor pentru distrugerea localităţilor Roşia Montană, Abrud, Câmpeni, Bucium, Ciuruleasa şi Lupşa, dar…nu acţionează şi nici măcar nu-i informează pe cetăţeni în privinţa exproprierii lor şi a genocidului pregătit prin proiectul de lege al R.M.G.C. Din păcate, la fel se comportă şi preşedinţii de Consilii judeţene şi consilierii judeţeni în care a pătruns virusul valoric al R.M.G.C.

Aproape toţi senatorii şi deputaţii s-au transformat în popândăi politici şi s-au ascuns de cetăţenii din colegiile pe care ar trebui să le reprezinte în Parlament. Parlamentarii refuză să-l interpeleze pe primul-ministru şi să obţină lista cu localităţile din colegiul lor unde s-a dat aprobarea pentru exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, fără temei legal şi fără acord de mediu, dar şi fără ştiinţa şi acordul autorităţilor şi comunităţilor locale, încălcându-se Directiva Uniunii Europene.

În această situaţie, când asasinii economici şi asasinii politici străini şi autohtoni acţionează împreună sau în complicitate cu instituţiile Statului Român şi cu aleşii locali şi cei din Parlament, cetăţenii au recurs la manifestaţii de protest, mai ales la ieşirea în stradă.

Pentru genocidul şi jaful pus la cale în Munţii Apuseni şi în toate judeţele României prin eliberarea acordurilor petroliere pentru 16 firme străine care exploatează gazele de şist prin fracturare hidraulică trebuie să răspundă cei aflaţi în conducerea ţării şi a unităţilor administrative-teritoriale.

Poporul Român, prin referendum naţional, trebuie să oblige Guvernul, pe senatori şi deputaţi şi pe toţi cei aleşi în administraţiile locale ca să-şi asume consecinţele afacerii penale Roşia Montană şi cele ale exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică prin punerea sub sechestru a întregii lor averi.

În cazul în care Parlamentul votează secret proiectul de lege privind afacerea penală Roşia Montană şi Guvernul nu interzice prin Ordonanţă de Urgenţă, în următoarele zile, explorarea şi exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică înseamnă că pregătesc o revoltă a populaţiei României, o răscoală adevărată, urmată de alegeri anticipate parlamentare în această iarnă, când Poporul Român îşi va lua adio de la P.S.D., P.N.L., P.D.L. şi U.D.M.R. care s-au aflat la guvernare în ultimii 24 de ani şi au schimbat statutul României în colonie.

La Pungeşti, jandarmii români au fost umiliţi de şefii lor care le-au ordonat să stea drepţi în faţa asasinilor economici străini şi să-i slujească împotriva sătenilor, demni urmaşi ai răzeşilor lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

În decembrie 1989 Armata a fraternizat cu manifestanţii. Peste cât timp Jandarmeria va fraterniza cu participanţii la manifestaţiile paşnice de protest împotriva unui regim vitreg, corupt şi mincinos ?

Conform Pactului de coabitare, probabil că în ziua de 19 octombrie a.c., preşedintele Băsescu va fi prezent la adunarea populară de la Pungeşti împotriva genocidului pus la cale de firmele străine, iar premierul Ponta va reveni în Munţii Apuseni, la Câmpeni, la Marea Adunare a românilor împotriva proiectului R.M.G.C. Cei care vor lipsi de la adunările populare din 19 octombrie a.c., inclusiv miniştrii, parlamentarii, prefecţii, primarii, preşedinţii de Consilii judeţene şi consilierii locali vor confirma că sunt implicaţi în actele de corupţie care au făcut posibilă afacerea penală Roşia Montană şi începerea exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică de către firmele străine ale asasinilor economici şi asasinilor politici.

Ca să nu sfideze zecile de mii de protestatari şi demnitatea românilor, ar fi normal ca premierul Ponta să-şi amâne vizita oficială în S.U.A. până când firmele americane respectă directivele şi recomandările Uniunii Europene în domeniul mediului şi nu pun în pericol viaţa românilor, proprietăţile private şi mediul înconjurător.

Genialul Mihai Eminescu scria, în ziarul “Timpul” din 4 ianuarie 1881, următoarele: “Trebuie ca, cu toţii, să ne dăm seama de cauzele ce tulbură societatea, de elementele ce împiedică redobândirea echilibrului pierdut şi să le combatem cu curaj şi străruinţă.”

Uniţi-vă români şi participaţi la manifestaţiile publice de la Câmpeni şi Pungeşti !

Dr.Gheorghe Funar
Preşedintele Partidului România Mare