Un tort cu multe ingrediente care iti vor surprinde placut papilele gustative!

Timp de preparare: mediu.

Numar de portii: 6-8.

Complexitate: usor.

Ingrediente
•420 g faina
•15 g bicarbonat de amoniu
•1 g sare

Citeste si: Tort cu banane

•250 g ulei de floarea soarelui
•400 g zahar
•4 oua
•200 g amestec de nuci pisate (nuca, alune, etc)
•500 g (4-6 banane) pisate
•150g unt
•250 ml sos caramel

Mod de preparare

1. Incalziti cuptorul la 180 grade C. Cerneti faina, bicarbonatul si sarea impreuna. Combinati uleiul cu zaharul si ouale. Adaugati amestecul de ulei peste ingredientele uscate si amestecati bine.

2. Combinati miezul de nuci si alune, banana si untul intr-un vas pentru mixaj. Amestecati mixul obtinut cu celelalte ingrediente omogenizate. Ungeti cu grasime o tava de briose.

3. Puneti aluatul in forme si coaceti timp de 35-40 de minute. Scoateti aceste briose cu banane si lasati la racit. Turnati sos caramel peste briosele racorite, asezate unele peste altele, ca un tort clasic cu banane.

Sursa: Ecusine.ro