Astăzi, 18 octombrie a.c., poliţişti şi inspectori şcolari au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a absenteismului în mediul şcolar, activitate realizată în incinta centrului comercial Iulius Mall din Cluj-Napoca.

În mai puţin de o oră au fost găsiţi 21 elevi care îşi petreceau timpul în afara unităţii de învăţământ, deşi ar fi trebuit să participe la orele de curs.

Situaţia nominală a elevilor găsiţi de poliţişti în timpul acestei acţiuni va fi comunicată Inspectoratului Şcolar Cluj, care o va transmite unităţilor de învăţământ vizate, spre informarea părinţilor şi a cadrelor didactice.

Totodată, în timpul acţiunii au fost controlate 7 unităţi comerciale în ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale pentru asigurarea pazei, activitatea realizată de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca şi personalul de pază al centrului comercial.

Având în vedere faptul că prevenirea delincvenţei juvenile este o prioritate a instituţiei noastre, poliţiştii clujeni desfăşoară în mod curent acţiuni de acest gen pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar, atât pe raza municipiului Cluj-Napoca, cât şi în judeţul Cluj.