Parohia Ortodoxă Română “Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, organizează, ca în fiecare an, în săptămâna dinaintea Postului Crăciunului, agapa „Veniți de luați bucurie!”care marchează intrarea în perioada celor șase săptămâni de post ale Nașterii Domnului.

Agapa a fost organizată miercuri, 13 noiembrie, în jurul orei 9.00, și au participat elevii Școlii „Constantin Brâncuși” din municipiu, însoțiți de doamnele profesoare Daniela Necula și Eugenia Marcu. Părintele Dorel Man i-a întâmpinat pe copii și le-a adresat un cuvânt duhovnicesc despre partea tainică a Sfintei Liturghii unde se pregătesc sfintele daruri pentru a fi puse pe masa Sfântului Altar.

Prima parte a acestei întâlniri s-a constituit într-o veritabilă oră de religie, în care s-a aprofundat cunoștințele despre una dintre cele Șapte Taine, Sfânta Liturghie care stă în centrul vieții creștine. După aceea, elevii au primit sfaturi cu privire la semnificația și importanța acestor zile de post rânduite de biserica ortodoxă, fiind povățuiți să înmulțească faptele bune, cumințenia, ascultarea și iubirea de aproapele. Apoi, după sfințirea bucatelor, ei s-au bucurat de bunătățile pregătite de credincioșii parohiei pentru ei.

În această perioadă premergătoare Postului Nașterii Domnului elevii Școlii „Constantin Brâncuși” desfășoară împreună cu credincioșii parohiei o activitatea filantropică. Campania de sprijinire cu alimente a Cantinei sociale “Sfântul Arhidiacon Ștefan” se desfășoară în perioada 10 – 17 noiembrie 2013. Acțiunile fac parte din Parteneriatul „Lumina lui Hristos luminează tuturor” încheiat în acest anul școlar între Parohia ”Nașterea Domnului și Școala „Constantin Brâncuși”.

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea