Epurările politice ale USL continuă, de la funcționari publici la directori de spitale, spune senatorul clujean Alin Tişe.

“Domnul Ministru Nicolăescu a stat și a gândit încă din primăvară o metodă de a schimba politic directorii de Spitale Județene. A trebuit să găsească o soluție care să se plieze pe cerințele sistemului, dar în spate să aibă o justificare politică. Și a născocit că, dacă spitalele cumulează datorii, arierate, trei luni consecutiv către furnizorii de bunuri şi servicii, directorii sunt demiși.

Românii trebuie să înțeleagă pericolul acestei guvernări pentru statul de drept și pentru cetățeni. În momentul în care Ministerul Sănătății subfinanțează spitalele, pentru că tocmai s-a redus bugetul sănătății, este evident că spitalele au arierate. Este o certitudine că spitalele merg rău de câțiva ani, din diverse motive: de la lipsa cadrelor medicale, lipsa aparaturii la lipsa finanțării. Toate au condus la cangrena din sistemul medical. Aceste arierate reprezintă doar o parte din vârful icebergului. În realitate, se ignoră problemele reale ale sistemului.

Suntem curioși dacă ministrul Sănătății ar putea conduce un spital cand fondurile sunt tot mai puține. Oare câte arierate ar acumula? Decizia prin care se demit directori care cunosc îndeaproape problemele spitalelor e o măsură ce dă dovadă de incompetență și lipsă de înțelegere a sistemului medical. Demisia ar fi singura soluție demnă și responsabilă. Însă, din păcate avem un ministru incompetent, iresponsabil și fără onoare!”, adaugă vicepreşedintele PDL.