Antibioticele sunt utilizate de foarte multe persoane, in ciuda efortului de limitare a administrarii acestora. Astazi se stie ca foarte multe microorganisme au devenit rezistente la antibioticele uzuale, facand tot mai dificila tratarea unor boli.

Cu cat un antibiotic este mai des administrat, cu atat sansa ca mai multe microorganisme sa devina rezistente este mai mare. S-a incercat limitarea consumului de antibiotice prin interzicerea distribuirii acestora fara prescriptie medicala, precum si prin limitarea recomandarii unor antibiotice decat in anumite afectiuni.

Alimenta-tratament daca iei ANTIBIOTICE, alimente indicate daca iei antibiotice, alimente interzise daca iei antibiotice

CAND TREBUIE SA IEI ANTIBIOTICE?

Medicul iti poate recomanda antibiotice atunci cand ai o infectie mai serioasa. Simptomele unei infectii prezinta atat simptomele locale (in functie de organul afectat: cai respiratorii, amigdale, rinichi, intestine, dinti etc.), cat si generale, ca: febra, frison, stare generala de rau, dureri de cap, iar in cazuri mai grave simptome ale generalizarii infectiei (sepsis).

ANALIZE MEDICALE – REZULTATE CARE ARATA CA POTI SUFERI DE O INFECTIE

Unele constante sanguine, dar si factorii inflamatori apar crescuti in caz de infectie.

In analizele de sange pot sa apara crescute:

– Numarul de globule albe;
– VSH;
– Proteina C reactiva;
– ASLO;
– Fibrinogenul

Alimente recomandate daca iei antibiotice

Alimenta-tratament daca iei ANTIBIOTICE: Iaurtul

Iaurtul protejeaza flora naturala a organismului, astfel incat echilibrul florei colonice, vaginale, orale – este mentinut. Iaurtul este recomandat atat femeilor, cat si barbatilor, insa este necesara o pauza de 3 ore intre consumul de iaurt si momentul administrarii antibioticului.

Alimenta-tratament daca iei ANTIBIOTICE, alimente indicate daca iei antibiotice, alimente interzise daca iei antibiotice
Al

Silimarina este un extract din planta armurariu si este considerata protectorul ficatului. Majoritatea antibioticelor sunt agresive pentru ficat, de aceea este indicat sa consumam alimente sau extracte naturale care ne protejeaza ficatul de efectele toxice ale medicamentelor.

Alimenta-tratament daca iei ANTIBIOTICE: Varza murata si alte muraturi

Varza murata si alte muraturi obtinute prin retete care nu implica fierberea (muraturi in saramura) contin probiotice, reprezentand alimente ideale pentru perioadele de stres, dar si in cazul administrarii antibioticelor.

Alimenta-tratament daca iei ANTIBIOTICE: Usturoiul

Usturoiul contine antibiotice naturale, dar si prebiotice. Prebioticele reprezinta nutrientii necesari hranei microorganismelor florelor normale ale corpului, dar si hrana probioticelor.

Usturoiul este recomandat atat in preventia infectiilor, crescand imunitatea, cat si in perioadele de boala, accelerand mecanismele de vindecare ale organismului.

Sursa: Healthy