Ziua scadenţei se apropie cu paşi repezi în cazul fostului lider al PRM, Corneliu Vadim Tudor. Demagogul, şantajistul de profesie, patriotul închipuit, fariseul politicii postdecembriste, calomniatorul naţional prin intermediul fiţuicilor sale mizere „România Mare” şi „Tricolorul”, susţinătorul mafiei arabe, vânzătorul interesului naţional, Vadim Tudor plăteşte preţul lăcomiei , aroganţei şi dispreţului său cronic faţă de cetăţeni şi instituţiile statului român.

Spre cinstea lor tot mai multe ziare, agenţii de presă şi posturi de televiziune ( Ziua News, Evenimentul Zilei, HotNews. Gândul. Info, România TV, Digi 24 etc ) au realizat necesitatea asanării climatului politic din România prin sancţionarea drastică a impostorilor şi a profitorilor care au confundat, de prea mulţi ani, scena politică cu o afacere personală. Cazul Vadim Tudor este unul grăitor în acest sens şi arată ipocrizia crasă a unui lider politic obsedat de funcţii şi privilegii şi avid de sume uriaşe de bani nemunciţi.

Cotidianul “Cronica Română” a fost primul care a prezentat dovezi clare în privinţa contului de 3,45 milioane de euro pe care Vadim Tudor îl deţine la ABN AMRO din Olanda, cont finanţat de exponenţii mafiei arabe din România şi descoperit de procurorii anticorupţie din Olanda la finele anului 2010. Primele informaţii în acest sens au apărut în influentele cotidiene olandeze De Telegraaf şi Algemeen Dagblad, dar oficialii de la Bucureşti, ca şi cei ai Parlamentului European nu au fost foarte interesaţi de rezultatele acestei anchete care viza şi alţi europarlamentari.

La presiunile părţii olandeze, ANI a trimis, la începutul anului 2011, un inspector de integritate la Amsterdam şi Haga pentru a verifica aceste informaţii, însă cazul a fost muşamalizat de partea română în cel mai dâmboviţean stil.

De altfel, inspectorul D.L. a demisionat la doar trei luni din Agenţia Naţională de Integritate, fiind cooptat imediat ca şi consilier juridic în firma unui controversat afacerist arab din Timişoara care derulează aşa-zise afaceri şi în complexul comercial Smart Expo Flora din Voluntari! Etnicul arab, deghizat în mare patron, este un evazionist notoriu, dar şi campion al contrabandei cu ţigări, având filiere infracţionale în întreaga Europa Centrală şi de Est! Este evident faptul că mafia arabă a tras, încă o dată, sfori în direcţia muşamalizării acestui dosar, racolându-l imediat pe inspectorul ANI de care vorbim. Cum este posibil ca un jurist de doar 34 de ani să fie plătit cu 3000 de euro pe lună? Nu cumva este dovada elocventă a cumpărării tăcerii acestuia? Mai mult, raportul făcut de acesta a dispărut din arhiva Agenţiei Naţională de Integritate! Lucrurile devin astfel foarte clare.

Din păcate pentru Vadim Tudor, gura sa spurcată continuă să îi aducă necazuri peste necazuri. Calomnierea repetată a şefului ANI, Horia Georgescu, l-a făcut pe acesta să îl acţioneze în instanţă pe „măscăriciul naţional” şi chiar să câştige în doar nouă luni un proces de calomnie împotriva lui Vadim Tudor. Instanţa a decis că Vadim trebuie să îi achite urgent lui Horia Georgescu daune morale în valoare de 5.000 de euro! Cum Vadim Tudor a continuat să sfideze, în stilul caracteristic decizia instanţei, motivând că nu are bani să plătească sumele impuse de tribunal, Horia Georgescu a redeschis de urgenţă dosarul în care Vadim Tudor este acuzat că are milioane de euro în conturi străine!

Şase inspectori ANI au fost mandataţi de urgenţă să verifice bonitatea contului de la ABN AMRO, pe fir intrând şi Parchetul General! Inspectorii ANI şi doi procurori ai Parchetului de pe lângă ÎCCJ vor merge la Haga pentru a studia (de ce abia acum?) rapoartele de investigaţie şi rezultatele anchetei părţii olandeze faţă de acest caz!

Mai mult, Parchetul General a ieşit, subit, din amorţeală şi, după doi ani, a scos de la naftalină un amplu dosar în care acelaşi Vadim Tudor este acuzat de fals în declaraţii de aceeaşi Agenţie Naţională de Integritate.

Reamintim că ANI a trimis, în iunie 2011, o sesizare şi la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală cu privire la faptul că europarlamentarul ar fi obţinut venituri din drepturi de proprietate intelectulă de la SC Editura România Mare SRL, pe care nu le-ar fi declarat la Fisc, pentru a putea fi impozitate. Nici la această sesizare inspectorii ANI nu au primit o rezoluţie. În dosarul trimis Parchetului de pe lângă ÎCCJ, inspectorii de integritate susţin că europarlamentarul nu şi-a trecut în declaraţia de avere veniturile obţinute din dividendele încasate de la SC Editura Speranţa SRL, societate la care era asociat. ANI l-a mai acuzat şi de faptul că, în perioada 2006 – 2010, nu a menţionat veniturile nete din drepturi de proprietate intelectuală obţinute de la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor şi SC Clauet 99 SRL, în valoare totală de 363.298 de lei.

Încolţit din toate părţile, Vadim Tudor a început să isterizeze şi să joace rolul victimei politice! El susţine ba că este sărac lipit, ba că se doreşte lichidarea sa fizică, ba că totul este o înscenare odioasă care doreşte scoaterea sa din viaţa publică! Cât timp instituţiile statului încep să îşi facă treaba, impostorii din politică de teapa lui Vadim Tudor încep să tremure serios! Ba mai mult, surse din ANI susţin că verificările de la ABN AMRO vor scoate la lumină şi alte surprize oferite de “incoruptibilul şi justiţiarul” Vadim Tudor. Surprize, evident, cu multe zerouri în coadă. Surprize venite tot pe filiera mafiei arabe din România!

Dar conturile nedeclarate de Vadim Tudor reprezintă o problemă mult mai mică în comparaţie cu ancheta iniţiată recent de oficialii Serviciului Financiar al Parlamentului European şi OLAF pe marginea acuzelor de fraudare a unei sume de 500.000 de euro din banii europeni de către Vadim Tudor! Retragerea plângerii de către fostul său asistent, Cezar Marin, nu închide nici pe departe dosarul aşa cum crede Vadim Tudor! Mai ales că sursele noastre susţin că Vadim Tudor va fi audiat în faţa comisiei de afaceri juridice în luna decembrie! Când acelaşi Vadim Tudor, sfătuit de avocaţii săi, se va da bolnav şi va absenta, chipurile motivat de la audieri, încercând astfel să prelungească ancheta!

Laţul începe să se strângă tot mai mult în jurul gâtului lui Vadim Tudor!

Sursa: Cronica Romana