Pe data de 8 Noiembrie Majestatea Sa Regele Mihai I, îşi sărbătoreşte public ziua de naştere şi onomastica: 92 de ani regali de speranţă, eleganţă desăvârşită, simbolism şi istorie.

În aceeaşi zi în care Regele deschide porţile Palatului Elisabeta pentru a-i primi, conform tradiţiei, pe toţi cei care vor să-i aducă urări aniversare, clujenii organizează o formă neconvenţională de a-şi transmite gândurile Majestăţii Sale cu această frumoasă ocazie.

„Urările noastre vor lua forma luminoasă a unor lampioane ce vor fi lansate Vineri, 8 Noiembrie, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la ora 21.00. De aici, ele vor porni spre cerul înalt, unde vor duce gândurile noastre bune pentru cel mai demn, onorat şi longeviv monarh european.

Îi porţi o admiraţie deosebită Regelui? Eşti un susţinător al Casei Regale a României? Alătură-te nouă pentru a striga într-un glas “La mulţi ani, și luminoși, Majestate!”, în timp ce trimitem o speranţă aprinsă sub clar de lună”, scriu organizatorii.

Detalii:

• Lampioanele vor putea fi achiziţionate din Piata Unirii în 8 Noiembrie incepand cu ora 15:00 de la chioşcul special amenajat. Din motive tehnice, acestea sunt singurele lampioane autorizate pentru pentru această lansare. IMPORTANT: Pentru a fi lansate, lampioanele trebuie manevrate de două persoane!

• În seara evenimentului, participanţii sunt rugaţi să fie prezenţi în Piaţa Unirii cel tarziu la ora 20:30. Lansarea va avea loc la ora 21:00!