Rugby-iştii de la Universitatea Cluj impun respect. De acest lucru s-au convins oficialii universitarilor care au rămas fără unul dintre cei mai importanţi jucători, Răzvan Ailenei, tocmai înaintea semifinalei din Cupa României cu CSM Ştiinţa Baia Mare.

Ignorat de staful echipei naţionale de rugby a României, pentru meciurile cu Tonga şi Canada, sportivul de la „U” a fost convocat surprinzător pentru amicalul de la sfârşitul săptămânii cu reprezentativa Insulelor Fiji.

Răzvan Ailenei este unul dintre cei mai buni jucători din SuperLiga Naţională a României şi o prezenţă constantă la acţiunile „stejarilor” însă, în ultimele luni a fost mai mereu lăsat în afara listei celor selecţionaţi.

Subit, atrenorul secund al echipei naţionale de rugby a României, Eugen Apjok, nimeni altul decât tehnicianul vicecampioanei Ştiinţa Baia Mare, şi-a amintit de semifinala din Cupa României dintre “U” şi echipa sa de club şi a decis să-l convoace pe Ailenei.

Aceasta este doar una dintre şicanele cu care oficialii maramureşeni încearcă să destabilizeze gruparea universitară. „Pentru noi este o mândrie ca jucătorii de la Universitatea să evolueze la echipa naţională a României şi niciodată nu ne-am opus acestor convocări, dar e ciudat că tocmai acum l-au chemat pe Răzvan (Ailenei n.r.). Asta demosntrează că impunem respect şi teamă în rândul adversarilor. Mai întâi au refuzat să jucăm semifinala la Cluj, acum ni-l iau pe Ailenei”, a comentat managerul Universităţii, Lorin Cantor.

Paul Panait