Pachetele turistice în stațiunile de schi din Austria și Italia, precum și ofertele de Crăciun și revelion în România, Viena sau Dubai au fost în topul preferințelor clujenilor la ediția de iarnă a târgului Touristica 2013. Vizitatorii standului Filadelfia Turism au beneficiat de reduceri consistente pentru rezervările timpurii, de până la 40%, la care s-au mai adăugat și alte oferte speciale.

Austria rămâne în continuare cea mai atrăgătoare destinație de iarnă pentru clujeni. Stațiunile de schi din landurile Tirol și Salzburg, precum și ofertele la Piața de Crăciun din Viena și cele de revelion au fost cele mai căutate la târgul de turism. Costurile pachetelor în stațiunile de schi din Austria pornesc de la 125 euro/ persoană pentru șapte nopți de cazare într-o vilă poziționată central, complet utilată. Ofertele la târgurile de Crăciun din Budapesta și Viena au fost, de asemenea, foarte căutate de turiștii clujeni; un pachet costă 147 euro/ persoană și include transportul cu autocarul, două nopți de cazare în hoteluri de 3-4* și micul dejun. Următoarele oferte în topul preferințelor au fost cele de revelion în Viena – 389 euro/ persoană pentru patru nopți de cazare într-un hotel 4*, cu micul dejun, transportul cu avionul din București, transferul și un tur al orașului incluse în preț.

„La fel ca și la edițiile precedente, clujenii rămân fideli Austriei, o destinație foarte căutată mai ales în perioada târgurilor de Crăciun, de revelion, dar și odată cu deschiderea sezonului de schi. Apetitul lor pentru stațiunile din Tirol și Salzburg se explică prin faptul că prețurile sunt accesibile – spre exemplu, în Tirol avem cea mai avantajoasă ofertă de pe piață: 18 euro/ persoană/ zi -, iar condițiile de cazare și infrastructura de schi sunt incomparabile cu ceea ce pot găsi la noi la munte. În ultimii ani, Piața de Crăciun din Viena a devenit foarte populară. Este o alternativă deosebită de petrecere a timpului liber, dar și un loc ideal pentru shoppingul de iarnă”, a explicat Lidia Sighiartău, manager Filadelfia Turism.
Stațiunile din Munții Dolomiți au devenit o opțiune pentru familiile cu copii, un sejur la munte în Italia pornind de la 200 euro pentru două persoane, cu cazare într-un apartament complet utilat.

Pentru sărbătorirea Crăciunului și a revelionului, România este o altă destinație foarte căutată de clujeni, datorită proximității spațiale. Tarifele pot varia între 1000-1500 de lei/ persoană pentru cinci nopți de cazare cu pensiune completă.

„Spre deosebire de celelalte ediții ale târgului Touristica, în acest an am vândut și pachete de revelion în Dubai, o destinație foarte apreciată de românii cu venituri medii și mari, doritori să petreacă noaptea dintre ani la temperaturi de 20-25 grade Celsius. Tarifele pornesc de la 645 euro/ persoană și includ zborul cu avionul din București, cazarea într-un hotel de 3* și micul dejun”, a spus Lidia Sighiartău, manager Filadelfia Turism.

Cu prilejul târgului Touristica, agenția Filadelfia Turism și-a prezentat, în avanpremieră, o parte din portofoliul de vară, Grecia, Turcia și Bulgaria fiind primele destinații scoase pe piață. Vizitatorii târgului au putut achiziționa pachete în Paralia Katerini cu 120 euro/ persoană, ofertă ce include transportul și șapte nopți de cazare într-o vilă complet utilată, sau pe insula Thassos – 150 euro/ persoană, cu transportul și șapte nopți de cazare într-o vilă asigurate.

NapocaNews