Un bărbat însoţit de partenera lui a fost abordat de două femei care au început să strige la el pe motiv că sunt deranjate de câinii lui, pe care îi plimba pe un câmp din Floreşti. Acestea nu au stat pe gânduri şi au dat un telefon unui bărbat îmbrăcat în civil, care s-a prezentat la faţa locului şi i-a reţinut pe proprietarii animalelor, motivând că este „de la Judiciară”.

„Judiciaristul” le-a cerut tinerilor să se legitimeze, iar aceştia au refuzat. Mai mult, acesta i-a reţinut pe cei doi la faţa locului, fără voia lor.

După mai multe telefoane „de verificare”, proprietarul câinilor a fost dus la secţia de poliţie 6, de unde a fost lăsat să plece acasă.

„Sebi a fost dus la secţie. Atât. La secţie batman ăsta din video dădea cu pumnii în masă şi spunea că ori îi deschide dosar penal ori îi dă o mamă de bătaie”, scrie Moni Aldea pe Facebook.

Potrivit IPJ Cluj, poliţistul operativ prezentat în imaginile filmate era în timpul serviciului şi a fost sunat de soţia sa, care i-a relatat că în timp ce se afla cu copiii (gemeni de 9 luni) la plimbare, s-a speriat de un câine lăsat nesupravegheat de stăpânul său, iar în urma unor discuţii în contradictoriu cu proprietara câinelui, aceasta a ameninţat-o că va da drumul şi celuilalt câine să o muşte.

Ofiţerul s-a deplasat la locul indicat şi după ce şi-a declinat calitatea, a solicitat proprietarei câinelui şi unui alt bărbat care o însoţea să se legitimeze.

Aceştia s-au împotrivit, afirmând că poliţistul nu este în timpul serviciului, iar femeia a filmat cu un telefon mobil activităţile desfăşurate de poliţist.

Poliţistul a solicitat intervenţia unui echipaj din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, moment în care femeia respectivă a luat cei doi câini rasa labrador şi a plecat, fiind identificată ulterior.

Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei pentru identificare, acesta neavând asupra sa actul de identitate, iar cu această ocazie a fost avertizat verbal cu privire la respectarea cadrului legal în vigoare.

La 20 noiembrie a.c., împotriva proprietarei câinilor a fost formulată o plângere prealabilă privind săvârşirea infracţiunii de ameninţare, plângerea fiind înregistrată la Poliţia municipiului Cluj-Napoca, Biroul de Investigaţii Criminale. Cercetările în dosar sunt desfăşurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

În legătură cu modul de intervenţie a poliţistului s-a dispus efectuarea de verificări, urmând ca după finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.