Conducerea PNL a votat, astăzi, cu 41 de voturi „pentru” și cinci „împotrivă” excluderea lui Sorin Roșca Stănescu din partid după ce Crin Antonescu a anunţat această propunere, în urma acuzelor publice adresate de acesta preşedintelui Traian Băsescu. Decizia urmează să fie supusă și votului Delegației Permanente, acest lucru fiind doar o formalitate.

Președintele PNL a confirmat că în cadrul BPN a fost luată decizia de excludere a lui Sorin Roșca Stănescu din partid. Antonescu a mai spus despre Sorin Roșca Stănescu că a fost consilierul său „doar cu numele”.

Întrebat cum comenteză zvonul conform căruia Sorin Roșca Stănescu ar urma să se înscrie în PC, Crin Antonescu a spus că nu l-ar deranja nici dacă senatorul ar fi preluat de PSD.

Antonescu a admis că în partid au fost și voci care au cerut o sancțiune mai blândă, dar a afirmat: „Am rămas convins de argumentele mele”.

SRS: Este o înfrângere a mea faptul că nu se confirmă autenticitatea acestor documente

Sorin Roșca Stănescu a anunțat că, în Parlament, va rămâne alături de grupul PNL. Senatorul liberal a mai spus că avea documentele de la FACIAS şi că este o „înfrângere” a sa faptul că documentele s-au dovedit false.

„Niciun cetăţean, nciun senator nu poate verifica conturi bancare, cu atât mai mult cu cât acele virări de bani este subiectul unui dosar care stă la Parchet. Am dat credibilitatea documentelor FACIAS pentru a forţa să aflăm adevărul. Nu avem încă nicio anchetă făcută de Parchet, avem un simplu comunicat de presă şi vrem să aflăm rezultatul căci dacă este vorba de viramente false cineva trbuie să răspundă”, a declarat Sorin Roșca Stănescu.
El a mai susținut că le-a spus colegilor săi că „în toată istoria aceasta nu a existat nicio legătură între mine, dl. Voiculescu, dl. Stroe, dl Crin Antonescu, dl. Voicu şi alţi domni care au fost acuzaţi în unele scenarii făcute de unii jurnalişti că ar face parte dintr-un complot anti-Băsescu şi nici nu este real că s-a pus în aceşti termeni problema unei noi suspendări a preşedintelui Traian Băsescu”.
Sorin Roșca Stănescu a mai spus că este o înfrângere a sa faptul că nu se confirmă autenticitatea acestor documente. „Eu nu cred în cifra 13, dar cred că atunci când ieşi pe piaţa cu multe dezvăluiri, când eşti incisiv, rişti să mai cazi şi în capcane”, a mai spus SRS, întrebat dacă se consideră „ghinionist”, așa cum a afirmat șeful statului.

„Dacă nu se întâmplă ca, să zicem, Parchetul General sau Oficiul pentru Spălarea Banilor să revină asupra anunţului pe care l-au făcut (…)propunerea mea (de excludere – n.r.) rămâne cea pe care v-am spus-o”, a afirmat Antonescu în urmă cu câteva zile.

În această dimineață, și vicepreședintele PNL Radu Stroe a afirmat că susține ideea excluderii lui SRS.

„Știu ceea ce a declarat președintele Antonescu, îl sustin în totalitate, prin urmare azi va fi o discutie foarte serioasa si aproape că nu vad cum s-ar putea iesi din aceasta discuție fără excludere, nu văd cum”, a răspuns vicepresedintele PNL.

Acest articol este proprietatea Evenimentului zilei şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite – ziarul Evenimentul zilei, iar pentru publicaţiile online – www.evz.ro

Sursa: EVZ