Deşi sunt la Guvernare de mai bine de 1 an şi jumatate, cei din USL nu au avut capacitatea să demareze şi să finalizeze proiecte de anvergură pentru dezvoltarea Clujului şi a României.

“Este al doilea an când județul nostru este ignorat din proiectul de buget național, deși este principalul contributor la bugetul statului, după capitală. Cu toate acestea, banii noștri, ai clujenilor, sunt direcționați în această guvernare către alte zone ale României, în funcție de interesele personale și electorale ale premierului și ale miniştrilor săi. Colac peste pupăză, Ministrul Proiectelor Inexistente, Dan Şova, are tupeul să vină astăzi la Cluj pentru a inaugura nici mai mult nici mai puţin de 1,5 km din centura Vâlcele-Apahida, executaţi într-un an şi jumătate de guvernare, adică, la un calcul simplu, 80 de metri executaţi în medie pe lună.

Îi aducem la cunoştinţă domnului Dan Şova faptul că Tronsonul 3 al centurii Vâlcele-Apahida a fost inaugurat în anul 2009 iar Tronsoanele 1 şi 2 au fost inaugurate în anul 2011, centura fiind tranzitată intens de la inaugurare şi până în prezent. Considerând probabil că cetăţenii judeţului Cluj au memoria scurtă, domnul Şova îşi asumă un proiect la care Guvernul USL a contribuit într-o măsură aproape inexistentă şi taie o panglică pentru un proiect deja inaugurat în guvernarea premierului Emil Boc.

Îi solicităm ministrului Dan Şova să lase ipocrizia la o parte şi să nu îşi asume proiecte de care dânsul doar a auzit şi în care nu s-a implicat. Iar parlamentarilor USL care fac parte din protipendada turistică de la centura Vâlcele- Apahida le transmitem să se trezească din amorțeala care i-a cuprins de doi ani încoace și să îşi îndeplinească promisiunile angajate în fața clujenilor.

Guvernul PDL a terminat centura în realitate, USL se poate „mândri” cu veşnicul proiect al autostrăzii urbane Gilău-Jucu, care atrage paianjenii în rafturile pline de praf ale instituţiilor conduse de liderii USL” se arată într-un comunicat semant de către Grupul consilierilor locali ai PDL Cluj-Napoca.

NapocaNews