Parcă trezit din somnul unei dimineţi prelungite, la amiază, liderul liberal Crin Antonescu îşi dă seamă că a ajutat în 2012 să aducă la putere un monstru politic de factură comunistă: PSD. Dintr-o dată el vede în Victor Ponta o continuare funestă a lui Adrian Năstase şi pericolul ca în locul regimului Băsescu să se revină la epoca de tip bolşevic a statului corupt din anii 2001 – 2004. Nu ştiu ce a crezut liberalul de cafenea Crin Antonescu, dar a fost mai mult decât naiv, dacă nu tâmpit, să creadă că copiii bolşevicului kominternist de sorginte nkvd-istă Ion Ilici Iliescu să nu aplice ceea ce au învăţat la şcoala de partid de la Frunze: preluarea treptată şi totală a puterii în beneficiul unei camarile sau nomenclaturi controlate acum de premierul copy-paste Victor Ponta şi propagandistul jdanovist de televiziune Sebi Ghiţă. Culmea tupeului, premierul Victor Ponta nu indexează salariile cu rata inflaţiei pe motiv de criză, dar măreşte îndemnizaţiile AGA şi a directorilor din companiile de stat, ce fac parte din clientela politică proprie, şi oferă pe bani publici cadou transmiterea meciurilor România – Grecia la RTV, ca să câştige Ghiţă din publicitate, circa trei milioane de euro pe o oră de transmisie.

Cam târziu s-a trezit Crin Antonescu din somnul raţiunii care naşte monştri să-şi de-a seama că a-l doborî pe Băsescu şi a aduce PSD la putere însemnă să-l dai jos pe dracu şi să-l pui în loc pe tacsu. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, într-un interviu la B1 TV, că temerea sa este ca la finalul „epocii Băsescu” să nu existe o întoarcere la momentul 2004. Antonescu a făcut referire, fără a o numi, la epoca Adrian Năstase. „Victor Ponta e un om în legătură cu care eu am nutrit mari speranţe şi o bună parte din ele încă le nutresc, îmi apăr speranţele, încerc să le împlinesc. (…) În toată această perioadă a epocii Băsescu – eu fiind un opozant de dată foarte timpurie – mi-am pus mereu problema ca atunci când vom ieşi din această perioadă va trebui să fim extrem de atenţi ca să ieşim pe la ieşire, nu pe la intrare. Cu alte cuvinte, vrem să terminăm cu epoca Băsescu, şi se va termina, dar asta nu înseamnă că e voie să ne întoarcem sub vreun singur aspect în 2004”. Antonescu a mai adăugat: „La un tip de autoritarism, la un tip de clientelă, la un tip de demagogie, la un tip de paralizie a justiţiei. (…) Întotdeauna am avut undeva această teamă că atunci când ieşim, trebuie să ieşim în partea aialaltă, nu de unde s-a plecat”. Liderul PNL a mai declarat, luni seară, că în opinia sa sunt persoane „influente în servicii” care fac presiuni ca premierul Victor Ponta să candideze la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Bună dimineaţa, pardon Bună seara, domnule Crin Antonescu sau mai bine zis Noapte bună! Ai fost pârghia, cureaua de transmisie şi tovarăşul de drum perfect al partidului comunist, redenumit pompos Partidul Social Democrat după 1990.

Ionuţ Ţene