Popularitatea preşedintelui Franţei, Francois Hollande, a scăzut la 20 la sută, acesta fiind cel mai mic nivel înregistrat de un preşedinte francez de la crearea celei de-a V-a Republici, în 1958, în acest context liderul naţionalist Marine Le Pen cerând dizolvarea Adunării Naţionale.
CRIZĂ politică în Franţa: Popularitatea lui Francois Hollande a scăzut la un nivel ISTORIC. Marine Le Pen cere noi alegeri
Conform unui sondaj realizat de Institutul Ifop, popularitatea lui Hollande a scăzut cu trei procente în noiembrie, ajungând la 20 la sută.

În acest context, Marine Le Pen, liderul formaţiunii naţionaliste Frontul Naţional, a cerut duminică dizolvarea Adunării Naţionale, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, şi organizarea de alegeri anticipate.

„Doar revenirea la urne, doar revenirea la popor ar permite ieşirea din această criză. Actualul Guvern nu mai are nicio legitimitate”, a spus Marine Le Pen, al cărei partid este pe primul loc în sondajele efectuate în perspectiva scrutinului europarlamentar.

Sursa: Mediafax