Organizarea eficienta a unei bucatarii de mici dimensiuni, cum sunt majoritatea bucatariilor din apartamentele de bloc, determina gradul de functionalitate si confort al acesteia.

Iata 10 trucuri de organizare care pot mari vizual spatiul unei bucatarii mici, contribuind totodata la amenajarea unei bucatarii frumoase, stilate si practice:

1. Mizeaza pe culori deschise si pastelate atat pentru finisaje cat si pentru mobilierul de bucatarie. Dulapurile se vor pierde pe fundalul peretilor zugraviti in aceeasi nuanta, iar spatiul va capata profunzime si se va mari vizual. Culoarea alba este de departe cea mai buna alegere in decorarea si amenajarea unei bucatarii mici.

2. Foloseste inteligent inaltimea peretilor. Inlocuieste garnitura clasica cu dulapuri proiectate pe verticala. Dulapurile inalte ofera mult mai mult spatiu de depozitare, iar bucataria ta va capata un aspect mai ordonat. Mai mult, profita de fiecare centimetru patrat si proiecteaza dulapuri chiar si deasupra frigiderului sau a hotei.

3. Masoara de zece ori si proiecteaza o data. Fiind destul de scumpa, mobila de bucatarie se schimba destul de rar. Asadar, nu uita sa iei in calcul toate vasele, ustensilele si accesoriile pe care trebuie sa le depozitezi atunci cand proiectezi mobila de bucatarie. Pe langa dulapurile si sertarele clasice, poti opta pentru sertare verticale inguste, in care poti pastra sticlele de ulei, otet, detergenti sau borcanasele de condimente. Acestea pot fi proiectate atat in dulapurile inferioare cat si in cele superioare sau chiar in dulapurile inalte.

Articol integral la: Casadex