Cosmeticele tale se pot transforma, fara sa vrei, in adevarate „bombe de microbi”! Iata cum sa-ti protejezi cosmeticele de microbii care iti dau atata bataie de cap cand ti-e lumea mai draga.

Evita recipientele de tip borcan in favoarea tuburilor

De fiecare data cand introduci degetele in recipient mai adaugi o serie de microbi noi celor deja existenti, pana cand te vei alege cu tot felul de iritatii si roseala, sau chiar sa iti provoci o eruptie de cosuri. Inlocuieste lotiunile care vin in recipiente de tip borcan, in care trebuie sa introduci degetele, in recipiente din care iti torni lotiunea in palma.

Nu „rascoli” mascara in tub

Cand incerci sa aduni mai multa mascara din tub pentru efect maxim de volum, nu reusesti decat sa adaugi microbi in straturile mai adanci, care se usuca mai repede. Acestia se transfera de pe gene pe peria rimelului, pe care apoi o tot amesteci in tub. Cand produsul se apropie de sfarsit, schimba-l, ca sa eviti problemele estetice.

Nu reimprospata rujul imediat dupa masa

Daca te dai cu un strat nou de gloss dupa masa, risti sa amesteci resturile ramase pe buze cu produsul de make-up si apoi sa le aplici din nou pe buze. Curata-ti bine buzele inainte sa aplici un strat nou de ruj sau gloss.

Nu imprumuta produsele cosmetice

Acest lucru este valabil mai ales in cazul cosmeticelor pentru ochi, care sunt foarte sensibili si foarte usor de afectat de orice microb aprent inofensiv. Chiar daca ai incredere in prietena ta cea mai buna, data viitoare cand iti uiti gloss-ul acasa nu il imprumuta pe al ei. Nu se sfarseste niciodata cu bine!
Curata in mod regulat portfardul si buretii cu care aplici machiajul.

Atat portfardul, cat si buretii si pensulele cu care aplici cosmeticele trebuie spalate in mod regulat, din cauza ca numerosi microbi se tot aduna dupa fiecare folosire. Chiar daca nu le imparti cu altcineva sau ai o igiena buna, in mod inevitabil se vor strange microbi pe ustensilele tale!

Sursa: Cosmopolitan.ro