Dacian Nastai, antrenorul care l-a descoperit fundaşul stelist, visează frumos: „Florin va înscrie în Grecia, cu capul, din fază fixă”. Gardoş (foto, în roşu) a fost titular la ultimul meci din grupa preliminară, 2-0 cu Estonia, şi a avut o evoluţie sigură

Florin Gardoş (25 de ani) va trebui să suplinească vineri absenţa căpitanului Vlad Chiricheş în meciul de la Atena, iar primul lui antrenor, Dacian Nastai, este convins că fundaşul Stelei nu va fi afectat de importanţa jocului. Nastai l-a antrenat pe Gardoş timp de cinci ani, până când jucătorul s-a transferat la Someşul Satu Mare, în 2004. „Am să vă spun o caracteristică a lui Florin, care e uşor atipică. De mic a fost un jucător care nu a excelat la antrenamente, dar pe care te puteai baza la meciurile oficiale. Pe unii îi blochează presiunea jocului oficial, cerinţele antrenorului sau ale conducerii, însă la Florin cu cât miza este mai mare, cu atât este mai motivat. Aşa că eu nu‑mi fac probleme de cum va juca la Atena, mai greu era dacă era meci de 1 solist pentru noi”, spune Nastai.

„Disciplinat şi cuminte”

Antrenorul de la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare îi creionează fostului său elev un portret pe tiparul celui căutat de Piţurcă. „Este disciplinat tactic, un copil cuminte. Poate să joace exact ce i se cere, fie să iasă din apărare cu pase, la construcţie, fie să joace direct pe vârfuri”, declară Nastai. În ce priveşte meciul de la Atena, tehnicianul se gândeşte departe. „Eu visez la un moment magic, în care el să înscrie cu capul dintr-o fază fixă. Un gol mare, care ne poate duce la Mondiale. M-aş bucura din suflet, pentru că noi, românii, mai avem atât de puţine bucurii“.

Sursa: Pro Sport