Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda  (foto), cataloghează decizia premierului Victor Ponta de a adopta proiectul de lege privind descentralizarea prin angajarea răspunderii Executivului în faţa Parlamentului, drept o decizie fanariotă şi arogantă.

„Recentul anunţ al premierul Victor Ponta, privind angajarea răspunderii asupra unuia dintre cele mai importante proiecte legislative, reprezintă o sfidare la adresa parlamentarilor, în condiţiile în care USL deţine o majoritate de peste 70% în forul legislativ.

Victor Ponta ne dovedeşte încă o dată iresponsabilitatea sa politică şi incapacitatea de a face faţă nevoilor reale ale statului român. Descentralizarea este într-adevăr un obiectiv comun al tuturor politicienilor, datorită nevoii de compatibilitate cu administraţia publică europeană, însă nu făcută în asemenea manieră superficială şi demagogică aşa cum doreşte Victor Ponta să o facă.
Domnule premier, dacă dumneavoastră vă este interzis dreptul de a lua decizii de unul singur, de a vă impune şi de avea iniţiative, nu aplicaţi aceeaşi practică şi cu parlamentarii care au fost aleşi de cetăţenii acestei ţări să îi reprezinte. Nu îngenunghiaţi instituţia Parlamentului şi nu vă subtituiţi în puterea legislativă. Este evident faptul că sunteţi vasalul celor care v-au propus şi vă susţin în fruntea Guvernului, şi a celora care v-au acordat un ultimatum în ceea ce priveşte adoptarea acestei legi. Lăsaţi liberatea parlamentarilor de a dezbate legile ţării şi nu vă puneţi stăpân şi pe puterea legislativă. În loc să fugiţi de răspundere, mai bine daţi-vă demisia” a declarat preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda.

NapocaNews