După îngrângerea dureroasă suferită de selecţionata României în Grecia (scor 3-1), suporterii români care au făcut sacrificiul de a participa la meciul tur al barajului de calificare la mondialele din Brazilia 2014, au mai primit o lovitură: au fost reţinuţi ÎNAINTEA confruntării sportive.

Şi-au petrecut noaptea sub arest, la Pireu, iar astăzi , cei opt suporteri ai naţionalei urmează să se prezinte în faţa unui judecător.

Aceştia au fost reţinuţi pentru că asupra lor s-ar fi descoperit mai multe torţe, la intrarea în stadion.

În această dimineaţă, un reprezentant al Consulatului României la Grecia s-a prezentat la faţa locului pentru a le oferi asistenţă.

Incidentul este unul fără precedent în condiţiile în care atât suporterii români, cât şi cei greci au aprins torţe în timpul meciului dintre România şi Grecia, iar suporterii greci sunt cunoscuţi pentru coregrafia pe care o prezintă la fiecare meci din campionatul intern, unde sunt lăsaţi să aprindă torţe.

Mai mult, de regulă, dacă regulamentele stadioanelor din străinătate interzic deţinerea unor materiale asupra spectatorilor la o competiţie sportivă, celor care încalcă respectivele prevederi li se confiscă materialele, iar suporterii în cauză sunt cel mult amendaţi.

În situaţia celor opt suporteri ai naţionalei României, s-ar putea să avem de a face cu un abuz.

UPDATE: Suporterii au primit cinci luni de închisoare, cu suspendare, la care se va adăuga o amendă al cărei cuantum este deocamdată necunoscut.

UPDATE2: Se pare că în total au fost reţinut un grup de 8 persoane, iar procesul de extrădare a acestora durează minim 2 zile.

Vom reveni cu amănunte.

NapocaNews