A fost un protest împotriva întregii clase politice din România, care timp de 24 de ani a căpuşat ţara. La acţiune au luat parte circa 50 de persoane, venite la Cluj din Capitală, Timişoara, Vrancea, Mureş şi alte judeţe ale ţării.

Manifestarea a început în Piaţa Avram Iancu prin rostirea unor discursuri şi a continuat cu un marş pe bulevardul 21 Decembrie – Piaţa Unirii – Bulevardul Eroilor.

„Nu este om care să aibă ochi şi să nu vadă că ţara este vândută, la fel şi interesul naţional, mai rămâne doar sufletul de vândut”, a spus Marius Moldovan, preşedintele ND Mureş.

Codrin Goia, organizatorul mitingului, a menţionat că protestul este organizat împotriva întregului sistem politic antiromânesc şi anticreştin, care susţine dictatura minorităţilor şi care a scârbit românii într-un asemenea hal încât 60% nici măcar nu se mai prezintă la vot.

Naţionaliştii au scandat „Afară cu duşmanii din ţară”, „Nu vrem să fim o naţie de sclavi”, „România nu mai fi, colonie FMI”, „PDL şi USL, aceeaşi mizerie”, „Toate partidele fac parte din Mafie”, „Afară din ţară cu Banca Mondială”, „Uniţi salvăm Roşia Montană”.

Aceştia au avut cu ei un tricolor românesc de dimensiuni mari şi un banner pe care a fost scris „Jos partidul unic al corupţilor PSD-PDL-PNL-UDMR-PC-UNPR”.

Liderul Noii Drepte, avocatul Tudor Ionescu, a declarat în discursul său că procesul regionalizării României, dorit de toate partidele politice, dă apă la moară celor care solicită autonomia teritorială a aşa-zisului „ţinut secuiesc” şi încurajează opera de dezmembrare a României.

De asemenea, acesta a amintit de faptul că de la 1 ianuarie 2014 s-a liberalizat achiziţionarea pământului ţării de către străini, în condiţiile în care peste 70% din resursele naţionale au fost deja concesionate.

Tudor Ionescu a atins şi problema Guvernului slab al României, care nu are putere să facă ceva fără acordul Băncii Mondiale şi a FMI, în afară de angajări pe pile şi concedieri pe criterii politice.

„Tot ce România a avut mai rău, mai corupt, mai laş, a intrat în politică, unde toţi s-au îmbogăţit rapid jefuind bugetul de stat clădit din taxele şi impozitele muncite de noi”, a concluzionat Tudor Ionescu.

Anarhiştii au încercat să instige membrii Noii Drepte la scandal

Cu o zi înainte de manifestare, anarhiştii au lipit în centrul oraşului mai multe afişe pe care au scris „Noua Dreapta=Jobbik=Zorii Aurii=Fascism”, pentru a descuraja participarea la miting a clujenilor.

În timpul rostirii discursurilor din Piaţa Avram Iancu, anarhiştii – câteva fete şi câţiva pitici – s-au aşezat sfidător pe băncile de lângă fântâna arteziană, ştiind că sunt păziţi de jandarmi.

Alţi anarhişti, în cel mai securistic mod, pândeau Noua Dreaptă de după statui, în faţa Teatrului Naţional şi pe la colţuri de străzi, făcând poze participanţilor la acţiune.

În semn de „respect” faţă de clădirile istorice din centrul oraşului, anarhiştii au mâzgălit pereţii imobilelor de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, unde au legat numele Noua Dreaptă de nazism şi fascism.

Una din concluziile desprinse de aici este că anarhiştii clujeni susţin clasa politică coruptă, îşi doresc să fie demarate exploatările cu cianuri de la Roşia Montană şi nu dau doi bani pe moştenirea culturală a oraşului Cluj-Napoca.

NapocaNews