Descopera beneficiile uimitoare ale fructului Gac, un fruct ce a fost aclimatizat si pe teritoriul Roaniei. Ai consumat vreodata acest fruct? Daca nu, atunci ai toate motivele sa o faci.

Prin anii ’60 un procent ingrijorator de mare din populatia infantila din Vietnam suferea de afectiuni oftalmologice. Cum medicina nu evoluase atat de mult, copiii nu puteau urma tratamente medicamentoase pe termen lung, avand efecte toxice si, in plus, micutii nu tolerau pastilele, iar siropurile nu aveau rezultate satisfacatoare.

Antrenati in aceasta problema, o echipa de cercetatori au cautat alte solutii decat cele medicamentoase, incercand sa utilizeze secretele medicinei naturiste. Astfel ei au descoperit ca fructul Gac ar contine toate vitaminele si nutrientii de care micutii ar avea nevoie pentru o buna dezvoltare a sistemului vizual. Au introdus fructul Gac in alimentatia copiilor, iar rezultatele uimitoare au atras atentia lumii medicale asupra acestui fruct.

FRUCTUL GAC – CE CONTINE?

Fructul Gac se cultiva in special in tarile din Vest, purtand si numele de castravete amarui chinezesc. Acest fruct a fost aclimatizat si in Romania.

Fructul Gac prezinta numeroase substante active, vitamine si minerale, calitatile sale fiind inca cercetate in laboratoarele de specialitate. Fructul Gac ramane inca o provocare in medicina, multe din efectele sale nu au putut fi inca explicate stiintific. Se pare ca acest fruct contine unele substante foarte active de care medicina are mare nevoie, astfel incat cercetarile in jurul acestui fruct-minune sunt in plina desfasurare in zilele noastre.

FRUCTUL GAC – BENEFICII PENTRU SANATATE
Fructul Gac contine o concentratie in vitamina C de 40 de ori mai mare decat a portocalelor, este mai bogat in licopen (antioxidant care da culoarea rosie) de 70 de ori decat rosiile, contine de 10 ori mai mult beta-caroten decat morcovii si de 40 de ori mai multa zeaxantina decat porumbul.

Zeaxantina si luteina sunt molecule unice de carotenoizi, care ajuta in mentinerea sanatatii aparatului vizual, dar si in mentinerea tineretii si sanatatii pielii. Studii recente asupra animalelor au demonstrat efectul anticancerigen al acestor molecule, prevenind atat cancerele de piele, cat si alte tipuri de cancer din organism. Zeaxentina, alaturi de betacaroten, reprezinta o metoda naturala de prevenire a efectelor razelor UV, alimentele bogate in carotenoizi fiind indicate celor care fac plaja.

Fructul Gac mai contine fibre, carbohidrati sanatosi, antioxidanti, enzime, minerale, vitamine, dar si alte substante active.

Beneficiile fructului Gac – lupta impotriva cancerului

Conform cercetarilor, fructul Gac contine mai multi nutrienti care actioneaza sinergic si reusesc sa previna cancerul si chiar sa incetineasca multiplicarea celulelor canceroase.

De asemenea in urma cercetarilor de laborator s-a descoperit faptul ca fructul Gac contine o proteina care inhiba proliferarea celulelor canceroase, astfel ca “fructul din Rai” lupta impotriva cancerului prin mai multe mecanisme.

Beneficiile fructului Gac – combate anemia

Fructul Gac este bogat in fier, dar si acid folic si vitamina C (vitamina care favorizeaza absorbtia fierului in organism). Astfel ca o cura cu fructul Gac combate anemia feripriva.

Atentie insa, intotdeauna trebuie cautata cauza anemiei. Va sugeram sa cititi si: Analize medicale pentru anemie

Beneficiile fructului Gac – combate depresia

Fructul Gac este bogat in seleniu, dar si alte minerale si vitamine care sunt tonice ale sistemului nervos si care combat “boala secolului” – depresia.

Beneficiile fructului Gac – scade colesterolul

Fructul Gac este indicat celor cu colesterolemie mare sau celor care au in familie membrii cu colesterol marit. Consumat saptamanal, frctul Gac reduce colesterolul “rau” din organism.

Sursa: Healthy