Fortounis, mezinul Greciei, îi cunoaşte pe cei doi fotbalişti români din Bundesliga. Jucătorul de 21 de ani evoluează din 2010 la FC Kaiserslautern şi are deja 12 selecţii în naţionala elenă

Kostas, care este atmosfera în lotul Greciei?

Noi suntem pregătiţi sută la sută. Ştim importanţa lui, ştim că în astfel de partide nu există o favorită, dar dacă vom fi uniţi ne putem atinge scopul, acela de a ne califica la Campionatul Mondial.

Ce informaţii aveţi în momentul de faţă despre echipa României?

Am urmărit deja câţiva jucători, o să aflăm în cursul săptămânii mult mai multe amănunte de la antrenor… Nouă nu ne este frică de nimeni şi, aşa cum v-am mai spus, suntem pregătiţi! Ştim că aveţi jucători de calitate.

Care sunt jucătorii pe care îi ştii din lotul viitoarei adversare?

Îi ştiu pe Maxim, de la Stuttgart, şi pe Marica de când evolua în Germania, la Schalke. Sunt doi jucători de calitate, evoluează pentru echipe bune şi trebuie să îi avem în vizor, să avem grijă cu ei.

România vine în Grecia fără căpitanul Chiricheş, în timp ce voi aveţi tot lotul apt…

(zâmbeşte) Nu cred că acest lucru ne avantajează, pentru că echipa României are, cu siguranţă, resurse să îl înlocuiască.

Ce înseamnă pentru tine o participare la Mondial la 21 de ani?

Ar fi o mare onoare să am şansa să port tricoul Greciei la o astfel de competiţie. Dar pentru a realiza acest lucru trebuie întâi să câştigăm împotriva României.

Sursa: Pro Sport