În urmă cu două zile publicam apelul nostru în care vă ceream tuturor să uzaţi de perioada dezbaterii publice a proiectului legii antilegionare şi să trimiteţi la Senat punctele dvs. de vedere cu privire la acest proiect profund nedemocratic şi neconstituţional.

Imediat după trimiterea acestui apel, aplicaţia destinată trimiterii prin mail a propunerilor cetăţenilor pentru priiectele de lege de la Senat a căzut, devenind nefuncţională.

De două zile, pagina deschisă de linkul http://www.senat.ro/LegiProiect.aspx, pe care vi-l recomandasem pentru trimiterea punctelor de vedere, arată aşa:

Iată şi cum trebuie să arate normal această pagină şi locul unde trebuia să se afle căsuţa coresăunzătoare proiectzlui de lege 663/2013 pentru interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor cu caracter legionar:

Nefuncţionarea aplicaţiei de la Senat arată cum funcţionează în realitate democraţia românească.

Ieri, joi 21 noiembrie 2013, la orele , am reclamat la Senat această defecţiune, arătând că este practic blocată procedura de dezbatere publică, ceea ce viciază procesul legislativ al proiectului de lege, fapt ilegal şi necostituţional.

Deşi am fost asiguraţi că defecţiunea se va remedia, şi în acest moment situaţia este aceeaşi.

Astăzi vom cere în mod oficial Senatului să prelungească perioada de dezbatere publică, al cărei termen era pe 8 decembrie a.c., cu zilele în care aplicaţia on-line nu a funcţionat.

Ne pare rău pentru toţi cei care de 2 zile încearcă să trimită mesajele lor şi se lovesc de acest impediment. Acesta este respectul pe care sistemul neocomunist din România ni-l acordă, în calitate de cetăţeni ai acestui stat.

Florin Dobrescu, preşedinte executiv al Partidului “Totul pentru Ţară”