Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca a trăit o nouă clipă de bucurie, avându-l ca invitat duminică, 24 noiembrie 2013, pe starețul Mănăstirii „Sfânta Ana” de la Rohia din Maramureș, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Macarie Motogna. Părintele a reușit prin cuvântul său duhovnicesc, rostit duminică după Sfânta Liturghie, să întărească credința că postul trebuie cu adevărat petrecut cu bucurie, mai cu seamă cel al Crăciunului.

Părintele Macarie Motogna este autorul mai multor cărți și studii de specialitate în ceea ce privește istoria bisericească și alături de câțiva intelectuali de la București se ocupă de opera lui Nicolae Steindhardt. Părintele stareț a fost însoțit de Preacuviosul ieromonah Gherasim.

În cadrul cuvântului de învățătură, Arhimandritul Macarie Motogna a explicat Evanghelia ce s-a citit la Sfânta Liturghie și anume cea a dregătorului bogat și păzirea poruncilor, învățătura de căpetenie pentru mântuirea sufletului nostru.

Părintele Macarie Motogna despre importanța pericopei evanghelice de duminică: „Din Evanghelie rezultă că trebuie să știm poruncile și să le ținem. Mulți au dorința de a-L cunoaște pe Dumnezeu. Sfântul Marcu Ascetul spune că Dumnezeu stă în poruncile Sale și pe măsură ce îndeplinim aceste porunci, Dumnezeu ni se dezvăluie și nu numai o poruncă trebuie să ținem, ci pe toate. Cine greșește într-o singură poruncă, se face vinovat în toate celelalte porunci pentru că mântuirea nu e un lucru ușor, dar nici foarte greu. Trebuie să fim conștienți că suntem fii ai lui Dumnezeu și vrem să fim și moștenitori ai Împărăției lui Dumnezeu. Să fim conștienți că nu avem aici cetate stătătoare, ci o căutăm pe aceea ce va să vie”.

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea