Conducerea executivă a Consiliului Județean Cluj a avut astăzi o întâlnire cu parlamentarii clujeni. Deși au fost invitați toții aleșii, la această întâlnire au participat reprezentații USL, UDMR și PPDD, cei ai PDL nefiind prezenți.

„Am invitat parlamentarii la o discuție pe tema proiectelor prioritare ale județului, solicitând-le, ca și anul trecut, sprijinul pentru susținerea lor financiară fie la dezbaterea legii bugetului de stat pe anul 2014, fie direct la ministerele de resort. Este vorba despre acele proiecte care depășesc posibilitățile bugetului nostru și sunt de importanță capitală nu doar pentru Cluj, ci pentru întreaga zonă. Fără a intra în prea multe detalii, avem nevoie de sprijin pentru construirea spitalului regional de urgență și a celui pediatric, finalizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, modernizarea infrastructurii rutiere, dar și pentru finalizarea lucrărilor la pista de 3500 de metri a aeroportului, precum și pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal. Tot acum am discutat despre nevoia de a realiza conexiunea dintre autostradă și centura Vâlcele-Apahida, centura de sud a Floreștiului, modernizarea căii ferate Cluj-Oradea-Episcopia Bihor și realizarea legăturii dintre DN1 și DN75 , în zona turistică a Munților Apuseni. Toate aceste proiecte au studiile și proiectele finalizate, unele sunt în diferite stadii ale lucrărilor, avem nevoie de fiecare leu care vine de la bugetul central pentru a le finaliza”, a precizat președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.

În finalul întâlnirii a fost semnat un acord de colaborare între Consiliul Județean Cluj și parlamentarii clujeni prezenți, acord prin care aceștia din urmă se angajează să susțină și să promoveze proiectele deliberativului clujean.

NapocaNews