Volumul Convorbiri cu Ion Brad, “din primǎvarǎ pânǎ-n toamnǎ” (aprilie-octombrie 2013), semnat de Ilie Rad va fi vernisat miercuri,27 noiembrie, la Uniunea Scriitorilor din Cluj, pe strada Universităţii, numărul 1. Cartea, apărută la Editura Eikon, reprezintă cel mai amplu dialog realizat vreodatǎ cu un scriitor român, Ion Brad, fostul Ambasador al României în Grecia (1973-1982), rǎspunzând, în aproape 700 de pagini de manuscris, la peste 190 de întrebǎri.

În al doilea rând, cartea se constituie nu doar într-un interviu-fluviu, ci, prin modul în care este structuratǎ, şi într-un autentic „roman biografic” al lui Ion Brad, prin relevarea, în detaliu, a principalelor etape din cariera culturalǎ, politicǎ, diplomaticǎ şi literarǎ a scriitorului.

În al treilea rând, cartea se remarcǎ prin sinceritatea şi obiectivitatea rǎspunsurilor lui Ion Brad, la multe întrebǎri delicate, incomode şi dificile. De asemenea, editura are în vedere şi publicarea, în premierǎ, a numeroase documente inedite, existente în arhiva scriitorului Ion Brad (scrisori, referate, cuvântǎri, fotografii alb-negru şi color, texte facsimilate – 60 de imagini! – etc.).

Sursa: Radio Cluj