Miercuri, 20 noiembrie 2013, de la ora 16, a avut loc slujba de binecuvântare a lucrărilor de renovare a foișorului „Cabana Munților Apuseni” din Grădina Botanică. Slujba de binecuvântare a fost oficiată de ÎPS Andrei, alături de arhidiaconul Claudiu Grama și părintele Dan Hognogi, în prezența prof. univ. dr. Vasile Cristea, directorul Grădinii Botanice, a doamnei prof. univ. dr. Mihaela Luțaș, prorector al Universității Babeș-Bolyai și a domnului Sorin Câlea, directorul economic al Arhiepiscopiei Clujului.

În cuvântul adresat tinerilor participanți la slujbă, ÎPS Andrei a subliniat importanța voluntariatului în fața lui Dumnezeu, dar și a comunității, iar apoi le-a împărțit în dar liceenilor și studenților prezenți cărți de colinde.

Proiectul de implicare în comunitate prin renovarea foișorului din Grădina Botanică a început în primăvară anului curent prin programul educativ „7 PAȘI” destinat adolescenților și a fost realizat cu ajutorul tinerilor din Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Cluj-Napoca, a grupului parohial de tineret de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, precum și a altor tineri din diverse parohii care s-au alăturat pe parcurs proiectului.
Pentru a strânge resursele financiare necesare renovării, în luna septembrie, adolescenții și studenții au cântat la chitară în Parcul Mare din Cluj-Napoca. Cu ajutorul și îndrumarea domnului Vădan Ioan, la sfârșitul lunii octombrie au avut loc lucrările de renovare realizate de tinerii voluntari: îndepărtarea acoperișului putrezit, finisarea structurii de rezistență, tratarea și lăcuirea lemnului, montarea acoperișului, înlocuirea unei părți din podea și reconstituirea celor două bănci.

”Nădăjduim că proiectul de renovare a foișorului din Grădina Botanică va constitui pentru tinerii ortodocși un imbold în implicarea voluntară în beneficiul comunității clujene”, a declarat Radu Copil, coordonatorul activităților de tineret din Arhiepiscopia Clujului.

Sursa: Radio Renasterea