Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a semnat Ordinul privind manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României.

Astfel, duminică, 1 Decembrie 2013, începând cu ora 12,00, va avea loc un Te-Deum în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă Română a Vadului, Feleacului şi Clujului.

Slujba religioasă va fi urmată la ora 12,30 de ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu din piaţa cu acelaşi nume, iar la final se va desfăşura parada militară.

La ora 19,50 este programată retragerea cu torţe pe traseul Piaţa Lucian Blaga – strada Napoca – Bulevardul Eroilor – Piaţa Avram Iancu, manifestările încheindu-se cu un foc de artificii care va avea loc în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Organizatorii evenimentului solicită înţelegere participanţilor la trafic şi cetăţenilor din Cluj – Napoca pentru eventualele neplăceri cauzate de restricţionarea circulaţiei pe timpul desfăşurării evenimentelor.

Cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la Marea Unire din 1918 şi în celelalte municipii din judeţul Cluj şi oraşul Huedin vor avea loc ceremonii militare-religioase, spectacole folclorice, alte activităţi cultural-artistice.