Ministrul britanic al Apararii, Anna Soubry, l-a atacat pe liderul partidului anti-imigratie UKIP, Nigel Farage, caruia i-a spus ca nu ii place tonul pe care vorbeste despre imigratie.

In context, ministrul l-a acuzat pe liderul UKIP ca pune „frica in inimile oamenilor”, speriindu-i in legatura cu imigratia, dar si ca raspandeste „prejudecati” in locul prezentarii faptelor, scrie Daily Mail.

Ministrul Apararii a facut si o comparatie intre partidul UKIP si nasterea fascismului, precizand ca Farage se foloseste de vremurile economice dificile pentru „a se intoarce catre straini si a-i invinovati”.

„Vremurile sunt grele, stim asta. Insa atunci cand vremurile sunt grele, exista un pericol, iar istoria ne spune ca atunci cand lucrurile nu sunt bine, te intorci catre straini si ii invinovatesti. Si nu ar trebui sa faceti acest lucru. Este gresit. Si sunt mandra de istoria tarii noastre si sunt mandra de oamenii care vin aici”, a spus Soubry, criticand retorica populista anti-imigratie a liderului UKIP.

„Oamenii vin aici sa munceasca. Muncesc pe camp, asa cum stiti. Culeg legumele. Adevarata dezbatere este de ce exista asa de multi oameni in tara noastra care aleg sa nu munceasca. Nu imi place tonul dvs, domnule Farage.

Vorbiti despre fapte – in circumscriptia mea electorala, partidul dvs a transmis un manifest care spune ca 29 de milioane de oameni din Romania si Bulgaria vor inunda tara noastra. Populatia este de doar 27,5 milioane pentru ambele tari”, a mai spus ministrul Apararii.

Criticile ministrului vin dupa ce Farage a avertizat inca o data de amenintarea reprezentata de un aflux de romani si bulgari care ar urma sa vina in Regatul Unit atunci cand vor fi ridicate restrictiile, la 1 ianuarie. Politicianul a afirmat ca a avertizat in legatura cu o crestere similara a imigratiei din Polonia, in urma cu un deceniu, atunci cand Guvernul anuntase ca vor sosi circa 13.000 de imigranti in fiecare an, insa numarul acestora a fost de 800.000, in primii doi ani.

In legatura cu imigrantii romani si bulgari, guvernul britanic nu a anuntat inca o estimare oficiala, insa este de asteptat ca numarul acestora sa fie mult mai mic decat in cazul polonezilor, din simplul motiv ca Marea Britanie este ultima tara care a ridicat restrictiile.

Cotidianul Daily Express desfasoara o cruciada impotriva imgirantilor romani si bulgari, cerand premierului David Cameron sa puna interesele nationale pe primul loc. Liderul partidului britanic UKIP, Nigel Farage, este unul dintre cei mai inversunati adversari ai imigrantilor din cele doua tari, afirmand recenta ca a permite noului val de imigranti din Romania si Bulgaria sa intre in Marea Britanite reprezinta o „nebunie economica”.

Sursa: Ziare.com