Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, nu vrea sa candideze la alegerile prezidentiale, insa partidul il impinge in aceasta directie de la baza, considera fostul premier Adrian Nastase.

„Situatia este paradoxala. Dupa parerea mea, Victor Ponta nu vrea sa candideze la alegerile prezidentiale. Pe de alta parte, partidul de la nivel de baza, cum am vazut si recent la Consiliul National, partidul incearca sa-l impinga sa devina candidat”, a afirmat Adrian Nastase sambata seara la Antena 3.

In acelasi timp, el considera ca presedintele PNL, Crin Antonescu, „se concentreaza aproape exclusiv pe acest proiect al alegerilor prezidentiale, in timp ce partidul pare in continuare foarte interesat de participarea la guvernare, eventual alaturi de PSD mai departe”.

„Deci, exista aceasta situatie paradoxala – in care Victor Ponta nu vrea, dar partidul il impinge, iar dincolo, Crin Antonescu vrea, iar partidul lui….”, a adaugat Nastase.

De altfel, Adrian Nastase considera ca „USL se clatina si vorbeste despre prezidentiale prea devreme, iar acest lucru este o greseala de pe urma careia Traian Basescu profita”.

„Se face o imensa greseala. USL, in loc sa se concentreze pe guvernare, discuta cu un an si ceva inainte despre alegerile prezidentiale. Dupa parerea mea, prioritatea ar trebui sa fie guvernarea. Apoi, se discuta mult in USL de stanga si dreapta, si Traian Basescu profita. Harjoana aceasta mi se pare nepotrivita. Din punctul meu de vedere, trebuie evitate capcanele. (…) In timp ce ei se relaxeaza privind spre prezidentiale, mecanismul care l-a sustinut pe Traian Basescu se recompune”, a completat fostul premier.