Noua Dreaptă Cluj constată cu îngrijorare că au trecut mai mult de 6 săptămâni de când statuia eroului Baba Novac a fost vandalizată, cel mai probabil de extremiști unguri.

„Însă ce e mai grav e că în tot acest timp autoritățile locale: Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Local sau Poliția locală nu și-au făcut datoria, aceea de a-i identifica și sancționa pe cei responsabili de acest act xenofob, dar mai ales de a reabilita monumentul. Acestea în condiţiile în care clujenii au cerut cele mai sus menţionate.

Prin reducere la absurd, presupunem că cei vinovați nu au putut fi identificați. Dar faptul că până astăzi literele ce compuneau cuvântul „unguri” nu au fost înlocuite, arată indiferența politicienilor locali față de monumentele românești ale orașului, indiferență ce poate încuraja șovinismul maghiar. Cerem primarului Emil Boc și Consiliului Local să se preocupe de repararea inscripției de pe statuie în cel mai scurt timp posibil.

Dacă Clujul are pretenția de a deveni capitală culturală europeană în 2021, atunci acest lucru nu este posibil dacă monumentele românești sunt lăsate într-o stare de ruină, iar acțiunile șovine și necivilizate ale extremiștilor unguri sunt tolerate de către cei aleși de clujeni să conducă orașul”, se arată într-un comunicat de presă al Noii Drepte Cluj.

NapocaNews