Poliţia austriacă a pornit o amplă anchetă pentru recuperarea mai multor tractoare despre care se ştie că au fost furate şi vândute în România, anchetă în care lucrează alături de autorităţile române. O nouă poveste care pune o pată urâtă pe obrazul românilor se conturează acum.

Producătorii agricoli austrieci reclamă doar în ultima perioadă dispariţia a 16 utilaje, în total fiind vorba de peste 100 de tractoare furate din Austria, fapt care necinsteşte din nou imaginea românilor peste hotare. Valoarea acestor utilaje este foarte mare, fiind vorba de circa 60.000 de euro pentru un singur tractor.

Autorităţile austriece au descoperit deja că tractoarele au fost introduse în ţară, unde s-au vândut terţilor. Pentru recuperarea acestora, producătorii austrieci oferă 7.000 de euro recompensă publică pentru cel/cei care oferă informaţii suficiente ce vor putea duce la elucidarea acestui caz. În acest sens, austriecii au apelat la presa locală din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, unde au publicat anunţuri pentru recuperarea utilajelor, urmând ca această campanie să fie prezentă şi în alte judeţe.

 

NapocaNews