Palestinienii refuză să relanseze negocierile de pace cu Israelul, atât timp cât colonizarea continuă, a declarat marţi un oficial palestinian de rang înalt, sub protecţia anonimatului.

„Partea israeliană este hotărâtă să continue colonizarea, iar noi nu putem să continuăm negocierile sub această ofensivă fără precedent în colonii”, a afirmat acest oficial, în contextul în care secretarul de stat american, John Kerry, a sosit, marţi seară, la Ierusalim, pentru o vizită menită să relanseze negocierile de pace israelo-palestiniene, aflate în dificultate.

Kerry urmează să aibă, miercuri, o întrevedere cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, la Ierusalim, după care se va deplasa la Ramallah, în Cisiordania, pentru a se întâlni cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

În pofida celor 20 de întâlniri între negociatorii israelieni şi cei palestinieni, în decursul ultimelor trei luni, negocierile de pace între cele două părţi ar putea eşua, consideră oficiali palestinieni şi presa israeliană.

Sursa: Mediafax