Nişte statistici prezentate astăzi de agenţia de presă Mediafax arată că cei 586 de parlamentari ai României au la rândul lor 2.265 de angajaţi plătiţi lunar cu peste 3 milioane de lei.

Aurelian Mihai, Steluţa Cătăniu şi Ludovic Orban, se află în topul deputaţilor cu cele mai mari sume decontate; 9.973 lei – cea mai mare sumă decontată.

Deputaţii Aurelian Mihai (independent), Steluţa Cătăniu (PNL) şi Ludovic Orban (PNL) au înregistrat cele mai mari sume decontate în luna august pentru plata personalului angajat la propriile birouri parlamentar.

Deputatul independent Aurelian Mihai, ales pe listele PPDD în colegiul uninominal nr. 1 Diaspora, a decontat în luna august suma de 9.973 lei, pentru cheltuielile de personal, el având 11 angajaţi.

Deputatul PNL Steluţa Cătăniciu, aleasă în colegiul uninominal nr. 2 Cluj, a decontat în luna august suma de 9.320 lei pentru cheltuielile de personal, ea având 5 angajaţi.

„Cei 586 de parlamentari cu salarii lunare de mii de lei au la rândul lor 2.265 de angajaţi – desigur, pe pile, din familie -, plătiţi din banii munciţi de noi, pentru care se achită lunar peste 680.000 euro. Să ne mai mirăm că ţara merge prost, că nu sunt bani pentru decontarea transportului elevilor din mediul rural la şcoală şi pentru Educaţie în general, că partidele flămânde şi corupte vând România bucată cu bucată?”, a precizat astăzi avocatul Tudor Ionescu, liderul Noii Drepte.

Recent, Tudor Ionescu a atras atenţia şi asupra jignirii aduse de parlamentari, părinţilor români, prin majorarea alocaţiilor copiilor între 2 şi 8 ani, cu doar 1,8 lei.

„Bine că au bani să-şi întreţină nevestele şi alte rude la birourile lor parlamentare”, a adăugat acesta pentru NapocaNews.

 

NapocaNews