Organizația Persoanelor de Vârsta a Treia a PDL (OPV3) Cluj consideră acțiunea Consiliului Județean de a acorda cele două contracte pentru proiectul Centrului de Informare Turistică a județului unor firme administrate de membri ai Partidului National Liberal ca fiind nejustificată.

Consiliul Județean Cluj a încheiat un contract în valoare de 55.400 lei de achiziție publică pentru servicii de consultanță pentru crearea bazelor de date cu informații turistice și pagină web cu firma SC Business Software Incubator SRL, prin achizitie directă – conform datelor furnizate de reprezentanții Consiliului Județean Cluj. Managerul acestei firme este Alin Baicoci, membru PNL Cluj-Napoca.

Proiectul în cauză a fost concretizat într-un site a cărui prestanță este sub nivelul așteptărilor financiare. Site-ul conține informații eronate, copiate de pe pagini wikipedia iar stilul de comunicare nu are niciun fel de identitate proprie. Pe lângă toate acestea, site-ul nu promovează toate clădirile importante care pot fi vizitate în Cluj, ci doar cele care se află în administrarea Consiliului Județean Cluj. Mai mult decât atât, pe site este promovată „Sala Palatului” din Bucureşti, clădire care nu se află în aria clujeană.

„Solicităm public criteriile după care președinte Consiliului Județean Cluj, Horia Uioreanu, a aprobat acest proiect și scopul cheltuirii acestei fabuloase sume de bani pentru o platformă care se clasează sub nivelul așteptărilor atât a turiștilor, cât și a clujenilor. Dorim să știm de când există atâșia bani pentru astfel de proiecte (în detrimentul celor de urgență majoră), proiecte pe care noi le catalogăm ca fiind „copy/paste-uri” și care sunt utilitălțile site-ului în valoare de 55.400 lei.

Pensionari și persoanele în vârstă, care au lucrat pe șantierele clujene, nu își aduc aminte să fi lucrat la edificarea “Sălii Palatului“ din județul Cluj”, se arată într-un comunicat de pesă al organizaţiei.