A doua ediție a Târgului de Cariere la Cluj-Napoca din această toamnă și a 15-a până în prezent aduce un număr impresionant de oportunități de angajare pentru clujeni. Evenimentul va avea loc la Iulius Mall mâine și poimâine, de la 11,00 la 19,00. Printre cei 30 de angajatori prezenți eveniment se numără și BUW, Dennemeyer, EON, Endava, Genpact, McDonald’s, Office Depot, Steelcase, Sykes și Terapia Ranbaxy, iar organizatorii anunță că oferta profesională este extrem de variată.

Cele mai multe dintre companii sunt chiar în Cluj-Napoca, dar la eveniment participă și companii care propun oferte de relocare în București, Brașov, Bistrița sau Baia Mare, dar și posibilități de lucru în străinătate.

Joburile propuse se adresează în special tinerilor cu studii superioare absolvite sau în curs, iar oferte există atât pentru cei cu experiență, cât și pentru debutanți.

Pentru debutanți sau pentru cei care doresc o reconversie profesională, Târgul de Cariere vine cu o ofertă de câteva zeci de internship-uri plătite și cu încă și mai multe posibilități de voluntariat. De exemplu, doritorii pot încerca joburi pe perioada determină în domeniul energiei alternative sau în cel al scrierii de proiecte de finanțare, pentru care nu e nevoie de experiență de muncă anterioară.

Prin intermediul programului Edmundo, prezent la eveniment cu un stand de consiliere, 60 de universități din străinătate își prezintă oferta de studii în cadrul Târgului de Cariere. Printre destinațiile cele mai accesibile din punct de vedere financiar pentru cei interesați de studiile în străinătate sunt universitățile din Suedia, Olanda, Belgia și Italia, precizează organizatorii.

Din oferta Târgului fac parte seria de workshop-uri „Ghid de supraviețuire la birou”, cu instrumente de eficiență personală, de colaborare și de luare a deciziilor, dar și key-note speech-urile unor invitați speciali, care împărtășesc celor prezenți idei din experiența lor de găsire a vocației și urmare a propriului drum.

Invitații acestei ediții sunt Kate Lowes, o femeie de afaceri din Marea Britanie cu 40 de ani de experiență în inovație și tehnică și Dan Manolache, antreprenor, manager și coach cu 20 de ani de
experiență de conducere în șase industrii diferite. De asemenea, participanții beneficiază de sesiuni de 15-20 de minute de consiliere în carieră gratuită, unu-la-unu, în compania unor consultanți specializați.