PNL vrea pavare nu asfaltare la Cluj-Napoca: “După modernizarea Parcului Central „Simion Bărnuţiu”, strada Arany Janos, aflată la marginea parcului, a fost neglijată complet. La fel s-a întâmplat şi cu celelalte două străzi, Nufărul şi Cişmigiu, care asigură accesul spre parc dinspre strada Cardinal Iuliu Hossu.

Toate cele trei străduţe au fost pietruite acum mulţi ani şi ulterior, jumătate din Arany Janos a fost acoperită cu asfalt. În mod normal, considerăm că toate ar fi trebuit refăcute imediat după inaugurarea parcului, având în vedere poziţionarea lor.
Prin modernizare înţelegem decopertarea asfaltului şi refacerea pavajului şi nu copierea modelului de pe strada Baba Novac. Primarul Emil Boc se lăuda în vară că strada pe care se află Bastionul Croitorilor va deveni „o bijuterie” a zonei pietonale centrale. Fostul premier a uitat de la mână până la gură, pentru că la câteva săptămâni de la acest anunţ, strada Baba Novac a fost asfaltată în întregime. Nici vorbă de pavaje, piatră cubică sau pietonalizare.

PNL Cluj-Napoca vă solicită, domnule primar Emil Boc, să dispuneţi modernizarea celor trei străduţe: Arany Janos, Nufărului şi Cişmigiu, prin refacerea pavajului şi nu prin asfaltare, aşa cum aţi făcut cu strada Baba Novac” se arată într-un comunicat semnat de Ioan BÎLDEA, vicepreşedinte PNL.

NapocaNews