Poza zilei vine din arestul Poliţiei din Grecia, acolo unde 8 suporteri români au fost încarceraţi mai multe zile pentru ca au încercat să introducă fumigene pe stadion, înaintea partidei de baraj dintre naţionala noastră şi cea elenă.

Suporterii români şi-au petrecut patru zile şi trei nopţi în condiţii groaznice, după cum se poate observa şi din fotografie. Au fost reţinuti vineri seara, in 15 noiembrie, şi eliberaţi de-abia luni. Au fost condamnaţi la 5 luni de închisoare cu suspendare, pe o perioadă de trei ani. Au îndurat condiţii groaznice de arest şi au fost expulzaţi în România, o măsură exagerată, aplicată de obicei infractorilor condamnaţi pentru fapte penale. Totul pentru niste fumigene neaprinse.

“Au condiţii groaznice, nu se compară cu arestul din România. La meci au fost fumigene şi în peluza echipei elene, dar în rândul grecilor nu s-au făcut arestări. La ai noştri au fost găsite fumigene roşii, care nu reprezintă niciun pericol”, spunea la acea vreme şi Cosmin Cebuc, consilier juridic, aflat la Atena.

NapocaNews.ro a fost prima publicaţie din ţară care a atras atenţia asupra acestui abuz nemaiîntâlnit de suporterii români în deplasările făcute în străinătate.

NapocaNews
Sursa Foto:Revista Ultra