Aproximativ 30 de persoane, protestatari anti-Gold Corporation, s-au prezentat în această dimineaţa la Prefectura Cluj pentru a depune cereri de informare în legătură cu intervenţia jandarmilor de ieri seara.

Gheorghe Vuşcan le-a cerut să-i delege cinci reprezentanţi cu care să discute despre desfăşurarea protestelor.

Prefectul le-a cerut să nu mai blocheze traficul rutier dacă sunt doar câteva sute de protestatari, pentru că trebuie să fie respectaţi şi cetăţenii care au păreri diferite faţă de proiectul RMGC. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut acestora şi să-i calmeze pe unii „agitatori” care doresc ceva mai mult de la manifestare.

Cei cinci au anunţat că nu doresc să-şi autorizeze protestele conform legii deşi nu se poate vorbi de o acţiune organizată spontan şi că nici nu pot înghesui mii de oameni pe trotuare.

Ei au cerut să li se spună doar cine a dat dispoziţie ca Radu Costea, tânărul separat de mulţime şi legitimat, să fie bruscat de jandarmi, pentru ca respectivul să fie tras la răspundere.

Institutul de Medicină Legală i-a oferit în această dimineaţă lui Radu Costea un certificat care atestă prezenţa unor vânătăi pe trupul său, care necesită circa trei zile de îngrijiri.

Reprezentanţii jandarmilor susţin că tânărul a refuzat să se legitimeze, iar în momentul în care forţele de ordine au încercat să-l conducă în altă parte pentru a fi legitimat, acesta s-a opus, iar restul protestatarilor au tras atât de el, cât şi de jandarmi, pentru a-l elibera.

Radu Costea susţine că nu făcea nimic ilegal în momentul în care a fost abordat de un număr de cinci jandarmi care au refuzat să se legitimeze.

NapocaNews