Într-un comunicat trimis redacţiei Dejeanul.ro, primarul Costan Morar recunoaşte că transportul câinelui de la adăpostul din Dej până în Timişoara s-a facut pe bani publici, deoarece maşina fundaţei Vier Pfoten era defectă.

“Referitor la situaţia prezentată de dumneavoastră, vă informez că am trimis un colaborator al Fundatiei Vier Pfoten cu animalul din adăpostul nostru, la Timişoara, la o fundaţie din străinătate, în condiţiile în care reprezentanţii fundaţiei ne-au rugat să le oferim sprijin deoarece maşina le era defectă. Toată acţiunea a trebuit să se realizeze rapid, câinele urmând să fie transportat de pe aeroportul din Timisoara în străinătate pentru o adopţie internaţională. Transportul a fost realizat în luna iulie şi costul lui se ridică la aproximativ 350 lei, costul motorinei”, se arată în comunicatul Primăriei Dej.

Edilul spune că prin această actiune s-a deschis şirul adopţiilor internaţionale, care au ajuns la 21, astfel, adăpostul economisind 4000 de lei, bani folositi ulterior pentru cumpărarea de hrană pentru câinii rămaşi în adapost.