Procurorul Cristinel Nelu Ianoşi a declarat corespondentului MEDIAFAX că Judecătoria Sfântu Gheorghe a emis, vineri după-amiază, mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele primarului comunei Belin, Siko Imre, şi ale altor două persoane, pentru ultraj.

Potrivit EVZ.ro, mult disputata descentralizare a poliţiei, în forma propusă de vicepremierul Liviu Dragnea dar neacceptată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, prevedea, printre altele, ca poliţiştii locali să fie în subordinea primarilor. Probabil asta ar fi vrut şi primarul UDMR din comuna Belin, judeţul Covasna, Siko Imre, care s-a supărat rău, aseară, că poliţiştii nu ascultă de ordinele sale.

Aflat într-o stare avansată de ebrietate, edilulului i-a sărit muştarul când a văzut echipajul de poliţie care patrula prin comună. S-a urcat în maşină, împreună cu fratele său, şi a plecat în urmărirea autospecialei în care se afla şeful de post şi ajutorul său.

Circul a culminat cu o bătaie aplanată cu greu de oamenii legii. Cei doi poliţişti au fost loviți cu pumnii în zona feţei, iar primarul şi-a scos cravata de la gât şi a încercat să îl stranguleze pe şeful de post.

DAN TANASA