Protest inedit faţă de decizia de a închide o alee din Cluj-Napoca, ce reprezintă principala cale de acces spre Parcul Rozelor. Mai mulţi militanţi pentru mediu au escaladat, în mod simbolic, poarta care a fost montată pentru a interzice tranzitarea spre acest parc. Unul dintre protestatari, Adrian Dohotaru, susţine că aleea se află chiar pe malul Canalului Morii, iar în zonă, legea interzice orice fel de construcţii, inclusiv porţi:

Actul de a sări gardul este un gest artistic absurd, pentru a demonstra foarte clar că această poartă a fost pusă abuziv aici şi trebuie să veedm cum a ajuns să fie instalată o poartă pe malul Canalului Morii, în condiţiile în care legea stipulează foarte clar că trebuie să fie o distanţă de protecţie a apelor de 3 metri, cel puţin pentru astfel de zone, care înainte erau folosite de sute de mii de clujeni care încercau să intre în Parcul Rozelor, unul dintre parcurile importante ale Clujului.

Proprietarii blocului din zonă au luat decizia de blocare a accesului, invocând faptul că terenul este proprietate privată, iar aleea poate fi folosită doar de locatari. Administratorul imobilului, Daniel Tare, a explicat că locatarii au cerut blocarea accesului deoarece erau deranjaţi de tinerii care treceau cu rolele spre terenul amenajat în Parcul Rozelor.

Proprietate privată, nu credeţi că cineva şi-a permis să închidă locul. Vedeţi că nici locatarii noştri nu îşi permit să treacă pe aici. Mergem frumos, de azi înainte ăsta e drumul, niciun locatar nu are cheie, nu are nimic, au Apele Române cu maşinile de intervenţie, cei de la baraj. Paza le deschide tuturor, de acum înainte ăsta e drumul.

În urmă cu mai mult de o lună, organizatorii protestului de marţi, au cerut Primăriei să precizeze dacă există autorizaţie pentru poartă şi care este statutul aleei blocate, dar fără răspuns.

Elena Stoica/ Mihai Miclăuş – Radio Cluj